Laused, mille kasutamine hävitab aeglaselt teie suhet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned laused võivad tunduda väga süütud, aga tegelikult hävitavad aeglaselt teie suhet.  

«Mul on kõik hästi», «kõik on korras», «kõik on okei» – need on tüüpilised vastused, mis vastatakse oma partneri küsimuste peale. Yourtango toob välja põhjused, miks nende lausete kasutamine võib hävitada teie suhet:

1) Teil ei ole sügavaid vestlusi

Suhtlus on suhte üheks kõige olulisemaks osaks ja kui vastad just ühe sellise lausega oma partneri küsimustele, siis paneb see tervele vestlusele punkti. Kui tahad, et teie suhe oleks veidi lähedasem ja vestlused sügavamad, siis tasub rohkem vaeva näha nii oma küsimuste kui ka vastustega.

2) Kõik ei ole tegelikult korras

Tihti vastatakse niimoodi isegi siis, kui tegelikult kõik ei ole korras. Niimoodi välditakse probleemiga tegelemist ja selle pärast ei saa partner aru, mis täpselt viga on, ning ei saa asja paremaks muuta.

3) Sellega loote halbu suhtlusharjumusi

Suhtlemine on omaette oskus – peab oskama ilusti rääkima ja kuulama ning ka õigeid küsimusi küsima ja vastuseid ütlema. Kui harjute ära ainult napisõnaliselt suhtlemisega, siis mõjub see pikas perspektiivis teie suhtele halvasti.

Selle probleemi lahendamiseks tuleb küsida detailsemaid küsimusi ning andma ka ausaid ja detailseid vastuseid. Üldistele küsimustele vastataksegi tavaliselt väga üldiselt. Selle asemel, et oma partneri käest küsida «Kuidas su päev läks?», küsi parem näiteks «Kuidas sul see tähtis koosolek täna läks?». Lisaks tasub ka oma tegemistest ja käekäigust täpsemalt rääkida. Oluline on oma partneriga jagada nii head kui ka halba, et saaksite olla võimalikult lähedased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles