Nippe, kuidas näha häid unenägusid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uni on inimese elus väga oluline. Kui õudusunenäod segavad pidevalt su öörahu, siis peab midagi oma magamisharjumustes muutma.

Asjad, mida sa enne magamaminekut teed, mõjutavad suurel määral unekvaliteeti. Kui sind painavad õudusunenäod, siis Allwomenstalk annab nõu, kuidas näha häid unenägusid:

1) Kuula rahustavaid loodushääli

Ära kuula magamamineku ajal rocki või heavy metalit, isegi kui sulle need muusikastiilid meeldivad. Selle asemel peaks kuulama rahustavaid loodushääli, mis aitavad tõeliselt lõõgastuda. Veendu, et helitase oleks piisavalt madal, et see sind järsku üles ei ärataks.

2) Väldi enne magamaminekut söömist

Kui sulle meeldib enne voodisse minekut süüa, siis on suurem tõenäosus näha halbu unenägusid. Aga kui sul on siiski suur isu midagi näksida, siis väldi vürtsikaid toite. Piirdu millegi kergega, näiteks õuna või arbuusiviiluga. See hoiab sind ka tervislikumana.

3) Maga kõhu peal

Milliseid häid unenägusid sa tahaksid näha? Kui oled huvitatud oma silmarõõmu nägemisest, siis tasub magada kõhu peal. Teadlased väidavad, et see magamisasend suurendab tõenäosust näha erootilisi unenägusid.

4) Väldi hirmsaid mõtteid

Kui sulle meeldib enne magamaminekut lugeda, siis väldi õuduslugusid − need võivad tuua halbu unenägusid. Mida rohkem hirmsatele asjadele sa mõtled, seda suurema tõenäosusega näed neid ka unes.

5) Väldi stressirohkeid tegevusi

Ära muretse enne magamajäämist liiga palju. Selle asemel, et muretseda töö või muude asjade pärast, mõtle parem ilusaid asju ja tee kohustused varem ära.

6) Tee joogat ja mediteeri

Enne magamaminekut ei soovitata teha väga rasket trenni, näiteks raskuste tõstmist või jooksmist. Selle asemel tasub proovida joogat või mediteerimist, mis mõjub väga lõõgastavalt. Kui sa oled enne magamaminekut rahulik, siis on head unenäod garanteeritud.

7) Kasuta piisavalt patju ja tekke

Heade unenägude eelduseks on asjaolu, et sa tunned ennast voodis mugavalt ja lõõgastunult. Selle pärast peab veenduma, et sul on piisavalt tekke ja patju ning sul on hea olla. Siis saad mõelda häid mõtteid, mis viivad ka ilusate unenägudeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles