Kuidas muuta vahatamine võimalikult valutuks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahatamine on üks tõhusamaid viise, kuidas eemaldada tahtmatuid karvu erinevatest kehapiirkondadest. Kuid kahjuks võib see olla väga valulik protsess.

Õnneks saab teatud viisidega vahatamist muuta võimalikult valutuks, kirjutab Women’s Health Magazine:

Vali õige professionaal

Enne salongi vahatama minemist tee taustauuringut ja leia omale selline professionaal, kes teeb vahatamist võimalikult valutult. Selleks võib uurida arvustusi foorumitest või küsida sõpradelt nõu. Samuti võib võtta salongiga personaalset ühendust ja küsida, mis tooteid nad kasutavad, kuidas nahka ette valmistada ja kaua see aega võtab. Kuigi vahatamine oleneb sellest, kui palju karvu on vaja eemaldada ja mis kehapiirkonnast, siis see ei tohiks võtta rohkem kui tund aega.

Mine vahatama vahetult pärast menstruatsiooni

Paar päeva pärast menstruatsiooni on naiste valulävi kõige kõrgem, seega tasub vastavalt sellele oma vahatamise aega sättida. Siiski on inimestel väga erinev tundlikkus, seega tasub tähele panna ja arvestada oma iseärasustega.

Joo piisavalt vett

Valu vähendamiseks on oluline juua piisavalt vett. Kui sa niisutad oma nahka väljapoolt ja jood piisavalt vett, siis nahk on elujõuline ja see muudab karvaeemalduse kergemaks ja meeldivamaks kogemuseks.

Ära joo alkoholi

Sa võid küll arvata, et alkohoolse kokteili joomine võib vähendada valutunnet, aga tegelikult mitte. Alkohol sulgeb poore ja selle pärast on karvade eemaldamine raske, sest poorid hoiavad karvu kõvasti kinni.

Koori oma nahka enne vahatamist

Enne vahatamist on soovitatav nahka koorida, sest siis saad lahti surnud naharakkudest, mis on karvade ümber kogunenud. See aitab ennetada sissekasvanud karvu ning muudab vahatamise sujuvamaks ja kiiremaks protsessiks.

Küsi naturaalset vahatamist

Kõik vahatamisvahendid ei ole ühesugused. Sünteetilised vahad on väga tugevad ning võivad vahel lausa nahka eemaldada. Seega mine sellisesse salongi, kus vahatatakse looduslike vahenditega. See muudab vahatamise võimalikult valutuks protsessiks ja eemaldab ainult karvu, mitte nahka koos sellega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles