Miks võivad küüned kollaseks minna?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro/ Scanpix

Kui su sõrmeküüned on kollaseks muutunud, siis üheks võimalikuks süüdlaseks on küünelakk, mida kasutad. Nahaarst Antoinette Notaro selgitas, et tumedamat tooni küünelakid võivad küüsi määrida ja seetõttu muutuvad küüned kollakaks.

Kuidas seda probleemi lahendada? Lase küüntel mõnda aega puhata. Sa ei pea maniküürist ja pediküürist loobuma, aga tumedamat tooni küünelakke võiksid küll vältida. Notaro soovitas kasutada heledaid küünelakke seni, kuni kollane toon on küüntelt kadunud, kirjutab Youbeauty.com.

Küüned võivad kollaseks tõmbuda ka vigastuse või nakkuse tõttu. Kui tegemist on nakkusega, võib küüs muutuda ka paksemaks ja ka küüne ümbruses olev nahk muudab oma kuju ning võib-olla ka värvi. Notaro soovitas sellisel juhul kindlasti arsti poole pöörduda.

Kui põhjuseks on vigastus, tuleks vältida tegevusi, mis võivad vigastust veelgi hullemaks muuta. Varbaküünte puhul tasuks küüsi regulaarselt lõigata ja kui võimalik, kanda lahtiseid jalanõusid, kuni vigastus paraneb. Samas tuleks jälgida, et mustus ei satuks küüne alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles