Kas trennis kulunud kalorid tuleks tagasi süüa?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Palju õnne! Tegid kõvasti trenni ja kaotasid mõnisada kilokalorit. Mida tuleks nüüd selle kalorikaoga peale hakata? Joosta kööki kooki sööma, jätta nädalavahetuse varuks või sootuks unustada?

Sellise küsimusega silmitsi seistes tuleb arvesse võtta mitut tegurit: peamiselt oma kaalueesmärke (kas tahad kaalu kaotada või tõsta), trenni sagedust, intensiivsust, kestust ja üldist näljatunnet, selgitab Hello Healthy.

Tavalisel treenijal, kes tahab kas kaalu kaotada või säilitada (ehk siis inimesel, kes kaotab mõnel päeval nädalas trenniga 200-500 kilokalorit) ei mõjuta trenniga kaotatu päevast kaloripõletust eriti palju. Arvestades seda, et päevas põletatakse umbes 1500-2200 kilokalorit, siis ei ole vaja muretseda selle pärast, et trennis käimise pärast peaks rohkem sööma. 

Peamiselt on see tingitud sellest, et nii trennis kaotatud kui päeva peale kulunud kalorikogust on väga lihtne ülehinnata. Kui hakkad kehalise aktiivsuse pärast rohkem sööma, võid tahtmatult oma pingutused nullida ja süüa liiga palju.

Peale selle ei tohiks ainuüksi trenni pärast süüa ka seetõttu, et nõnda rikud ära oma keha loomulike märguannete tajumise. Kui sa ei tunne, et oleksid näljane, siis jäta need trenniga kaotatud kalorid endale tagavaruks, kui sind peaks näiteks nädalavahetusel tabama ootamatu kõhukorin.

Need, kelle eesmärgiks on kaalu säilitada või kaotada mõni lisakilo, ei pea trennis kaotatud kalorikoguse pärast sugugi muretsema. Lisaks tuleb süüa vaid neil, kes tahavad juurde võtta või neil, kes teevad trenni väga intensiivselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles