Kas föönitad oma juukseid õigesti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üllatavalt paljud naised kuivatavad fööniga oma juukseid teadmatult valesti. Oma juuste tervise nimel tasub teatuid soovitusi kuulda võtta.

Allwomenstalk toob välja kuus levinud viga, kuidas naised oma juukseid valesti föönitavad:

1) Arvatakse, et kõik föönid on ühesugused

Kahjuks ei ole kõik föönid ühesugused ja poes on väga palju erinevaid mudeleid, mille vahel valida. Alati ei ole kõige kallimad föönid kõige paremad. Tasub jälgida, et fööni võimsus oleks vähemalt 1875 vatti ja sellel võiks olla ka ioonhoolduse funktsioon staatilise elektri vähendamiseks.

2) Kuumakaitse mittekasutamine

Kuumakaitse on väga oluline juuksehooldustoode. See aitab kaitsta juukseid kuumuse eest, mis on samuti föönitamisel vajalik, mitte ainult sirgendamisel või lokkide tegemisel.

3) Liiga suure kuumusega föönitamine

Paljud panevad juukseid kuivatades fööni temperatuuri kõige kuumema peale, et saada võimalikult kiiresti juuksed kuivaks. Kuid juuste tervise nimel tasub neid kuivatada kõige madalamal temperatuuril ning pigem veidi kauem. Eriti peavad seda silmas pidama naised, kellel on õhukesed juuksed.

4. Fööni liigutatakse liiga vähe

Kui hoiad juukseid kuivatades fööni liiga kaua ühe koha peal, siis see võib juukseid väga kahjustada. Föön peaks olema juuste kuivatamise ajal pidevas liikumises. Paljud teevad seda küll loomulikult, aga igaks juhuks tasub seda meelde tuletada.

5. Juuksed jäetakse veidi niiskeks

Kui sa ei plaani juukseid rohkem kuumaga töödelda, siis ei pea juukseid täielikult ära kuivatama. Pärast föönitamist juukseid sirgendades või lokke tehes peab aga veenduma, et juuksed oleksid täiesti kuivad. Vastasel juhul kahjustab see väga juukseid.

6. Jahutusfunktsiooni mittekasutamine

Paljudel föönidel on jahutusfunktsioon, mida tasub föönitamise lõpus kasutada. See fikseerib soengu ja muudab juuksed säravamaks. Seega tasub seda võimalusel kindlasti proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles