Eksperdid kinnitavad: väikesed asjad, mis teevad suhte imeliseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pika ja õnneliku suhte saladus võib olla väga lihtne. Kindlasti on neid inimesi, kes naudivad suuri žeste (selliseid, mille jaoks on vaja midagi enamat kui palju raha), kuid tegelikult on just väikesed asjad need, mis nõuavad inimeselt suuremat pingutust ja näitavad, et ta päriselt hoolib.

Psühholoog, doktor Cooper Lawrence ütleb Fox Newsi ajakirjas, et suhtes on olulisemad pigem erilised hetked kui elustiil. «Lihtsaid asju on kergem teha ja kui need võtta kokku ühe päeva, nädala või kogu elu jooksul, siis on need palju suuremaks märgiks, mis tõestab su tundeid teise inimese vastu,» sõnab ta.

Väga lihtsad, aga tõhusad väikesed žestid on näiteks: tihedamini tänamine, kallimale õhtuks telekapuldi andmine, armsamale ukse peale vastu minemine, hommikuti teisele kohvi tegemine jne. Isegi see, kui sa paned õhtusöögi ajaks oma telefoni kõrvale, et saaksid kallima juttu tähelepanelikult kuulata, näitab, et oled talle oma südames ruumi teinud. 

Enamasti räägitakse sellest, et tehnoloogia mõjub suhtele halvasti, kuid kui seda õigesti kasutada, saab tehnoloogia abil oma suhet hoopis täiustada, kinnitab rakenduse Willow looja Michael Bruch. Selle abil saab teineteisega kogu aeg ühenduses olla ka pika vahemaa tagant. 

Väga hästi mõjuvad suhtele ka väikesed puudutused. Kui partnerid puudutavad teineteist, siis vallandub nn armuhormoon oksütotsiin, mis mängib kahe inimese läheduse loomisel keskset rolli. «Võib näida, et kallima käest kinni hoidmine või ta õlgade masseerimine on tühine žest, kuid selle mõju teie mõlema füsioloogiale on eksimatu,» toonitab Lawrence.

Lisaks on uuringud näidanud, et suhtekvaliteeti tõstavad väikesed ühised rituaalid nagu näiteks reedeõhtune jäätisekohvikusse jalutamine, koos veinitamine, tantsuõpe ja muu sarnane.

Kingituste puhul on samuti mõjusamad pisikesed ja mittemateriaalsed asjad. Ise korjatud lilled või hoopis käsitsi kirjutatud armastuskirjad mõjuvad tänapäevases maailmas eriti romantiliselt. «Lihtsalt niisama» kingitus mõjub palju erilisemalt kui kingitus kindlaks tähtpäevaks. Üllatusmoment tekitab rõõmu nii kingi saajas kui kinkijas. 

Sotisaalmeedia kaudu võib jääda mulje, et kellelegi mulje avaldamiseks tuleb naba paigast painutada, kuid tegelikult on see palju lihtsam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles