Kuidas saada reied saledamaks ja pringimaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi täidlased reied ja kumer istmik on väga naiselik ja ilus, tunnevad paljud naised end sellise kehakujuga ebakindlalt ja soovivad saledamaid jalgu. Paraku pole olemas üht kindlat treeningut või toitu, mille abil saaks oma välimust kardinaalselt muuta.

Kuna lokaalselt pole võimalik rasva vähendada, tuleks jämedate reite korral tegeleda kogu keha rasvapõletusega. Selleks tuleb teha kardiotreeningut: sõita rattaga, joosta või hüpata hüppenööriga. Selleks, et päris tulemusi näha, tuleks midagi eelmainitust teha 60 minutit viis korda nädalas, õpetab Popsugar.

Joostes katsu leida kohti, kus saaksid joosta rohkem ülesmäge. Ka jooksulinti saab seadistada nii, et tekiks kallaku efekt. Kõige paremini mõjub loomulikult treppidest üles jooksmine, mis paneb südame kiirelt tööle ja põletab rohkem kaloreid kui tasapinnal jooksmine. Kallakul jooksmine pinguldab kogu alakeha – nii tuharat, põlvekõõluseid kui ka reisi. 

Lisaks kardiotreeningule tasub teha paar korda nädalas lisaks jõutrenni alakehale, et kaunid ja tugevad lihased esile tuua. Nii näivad jalad ka pikemad ja peenemad. 

Trenn pole siiski ainus, mis loeb. Tähtis on õigesti toituda. Päevale paneb aluse korralik hommikusöök, mis kiirendab ainevahetust. Hommikul väldi kindlasti magusaid sööke ning eelista valgu- ja kiudainerikast toitu liitsüsivesikutega. Valk annab energiat, et jaksaksid trenni teha, ja aitab lihaseid kasvatada. Liitsüsivesikud aitavad seda energiat hoida ja täidavad kõhtu.

Vahepeal läheb kõht toidukordade vahel ikkagi tühjaks ja enda näljutamisel pole mingit mõtet. Nii tekib vaid oht, et sööd hiljem üle, sest näljataju on sassis. Vahepala võiks jääda alla 150 kilokalori ja sisaldada nii valke kui ka kiudaineid.

Ainult trenniga kaalu ei kaota, sest kõige olulisem on söömine. Kui sa ei tea, palju tegelikult päeva jooksul sööd, hakka pidama toitumispäevikut või kasuta mõnda nutirakendust, mis aitab sul kalorikoguseid täpsemalt hinnata. Selleks, et nädalas kaoks umbes pool kilo, tuleks päevast kalorikogust piirata umbes 500 kilokalori võrra – ehk keskmiselt 250 trenniga ja 250 toiduga. Kindlasti ei tohi süüa päevas vähem kui 1200 kilokalorit. Täpsemad numbrid sõltuvad su pikkusest, kaalust ja vanusest, sestap on kasulik proovida äppe, mis aitavad õiged kogused välja arvutada.

Üle ega ümber ei saa ka vee joomisest. Asenda kõik magustatud joogid (limonaadid, mahlad, vitamiinijoogid) veega, sest nii säästad sadu kilokaloreid. Piisava vee joomine aitab tublisti kaalu langetada. Eriti tasub vett juua enne söömist, sest nii sööd kindlasti vähem.

Iga kaalulangetaja peaks olulist rõhku pöörama ka korralikule ööunele, sest unisus paneb rohkem sööma ja ei jäta energiat trenni tegemiseks.

Kõike mainitut arvesse võttes tuleks siiski endale teadvustada, et geenide vastu annab väga vähe ära teha. Kui ka sinu vanematel sugulastel on pirni-tüüpi keha, on enda pingutustel vähe kaalu. Tee, mis sa saad, aga võta seda endale kinnisideeks. Naudi oma elu ja keha sellisena, nagu see on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles