Head kodused iluvahendid, mida saab valmistada avokaadost

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avokaadoga relvastatud mees röövis panka.
Avokaadoga relvastatud mees röövis panka. Foto: SCANPIX

Kui sul on kodus liiga palju küpseid avokaadosid, mida ei jõua ära süüa, siis ära viska neid kohe minema. Proovi teha sellest kasulikust puuviljast parem häid koduseid iluvahendeid.

Avokaadod sisaldavad palju kasulikke rasvu, antioksüdante ja vitamiine, mis mõjuvad kõik naha tervisele hästi. Cosmopolitan.com annab nõu, kuidas valmistada nendest erinevaid koduseid iluvahendeid, millega oma välimuse eest hoolitseda.

Meigieemaldaja

Selle jaoks pole isegi vaja viljaliha purustada. Avokaados sisalduv õli on väga toitev ja tõhus meigieemaldaja. Lihtsalt tõmba vatipadjaga üle avokaado viljaliha ja kasuta sinna peale kogunevat õli selleks, et silmameiki eemaldada.

Silmaseerum

Lisaks meigi eemaldamisele saab avokaadoga ka lihtsalt silmade eest hoolitseda. Selle õli sisaldab A- ja E-vitamiine, seega kanna seda vatipadjaga silmade ümber ja hõõru näppudega naha sisse.

Näomask

Avokaadost saab teha igasuguseid näomaske, kuid eriti hea on seda teha koos teiste kasulike toiduainetega. Näiteks proovi segada pool väga küpset purustatud avokaadot teelusikatäie meega, kanna see nahale, hoia kümme minutit peal ja pese maha.

Nahakoorija

Kui lisad näomaski retseptile teelusikatäie oliiviõli ja pruuni suhkrut, siis saab sellest teha hea nahakoorija. Kanna see kuivale nahale ja pärast mahapesemist on su nahk äärmiselt pehme ja sile.

Huulekoorija

Kui oled valmis teinud nahakoorija, siis võib sellest teha ka huultele hea koorimisvahendi. Lisa nahakoorijale paar tilka piparmündiõli. Sellega saab huuli hooldada ja anda neile mõnusa õhetuse.

Juuksemask

Avokaado sisaldab vitamiine, mis on vajalik tugevate ja elujõuliste juuste heaks. Purusta avokaado ja lisa sinna veidi oliiviõli ning kanna juustele. Kui sul on kõõm, siis lisa segule veidi sidrunimahla ja hõõru seda peanahale. Hoia maski 20 minutit peal ja seejärel loputa veega.

Kätemask

Purusta pool küpset avokaadot koos väikese küpse banaaniga ja kanna segu oma kätele. Kui selle kümne minuti pärast maha pesed, siis on su käed veelgi pehmemad kui pärast kätekreemi kasutamist. Lisaks mõjub see küüntele väga hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles