Seitse asja, mis pärast lapse saamist muutub

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast laste saamist on kõik teistmoodi. Kui vanasti said keskenduda iseendale, siis nüüd on sinu peamiseks prioriteediks laps ja tema heaolu.

Kui vanasti meeldis sulle reede õhtuti pidutseda ja järgmisel päeval kaua magada, siis nüüd enam sellist luksust ei ole. Yourtango toob välja kaheksa asja, mis pärast lapse saamist muutub.

1. Kaua väljas olemine tähendab…

Enne lapse saamist: kella viieni hommikul.

Pärast lapse saamist: kella üheksani õhtul.

Kui vanasti pidutsesid hommikuni, siis nüüd on sinu väljaskäimise harjumused vägagi muutunud. Sa ei käi enam üldse õhtuti väljas või kui imekombel see peaks õnnestuma, siis oled kõige kauem kella üheksani õhtul.

2. Mis juhtub siis, kui kätte jõuab südaöö?

Enne lapse saamist: südaöö tähendab pidu.

Pärast lapse saamist: südaöö tähendab meeleheidet.

Enne lapse saamist võisid vabalt südaööl magama või pidutsema minna ja see oli tore kellaaeg. Pärast lapse saamist võib südaöö tähendada meeleheidet, kui laps pole veel ikka magama jäänud. Sa üritad kõigest väest teda rahustada, kuid laps ei jäta jonni ja kõikide rahu on rikutud.

3. Mille jaoks sõbrad on?

Enne lapse saamist: pidutsemiseks.

Pärast lapse saamist: laste hoidmiseks.

Sa veetsid vanasti kogu oma vaba aja sõpradega. Te tantsisite, pidutsesite ja jutustasite tundide viisi. Kuid nüüd on teistsugused ajad. Paljude sõpradega sa enam ei pruugi üldse suhelda ja allesjäänud sõbrad aitavad vajaduse korral last hoida.

4. Sotsiaalmeediasse postitad…

Enne lapse saamist: selfisid ja peopilte.

Pärast lapse saamist: pilte lapsest.

Pärast lapse saamist tiirleb kõik ümber lapse ja tekib soov oma pesamuna kasvamist ka teistega jagada. Sinu profiil on täis armsaid beebipilte, mis võib lõpuks muutuda sinu sõpradele vastumeelseks.

5. Sinust tekitab jälkust…

Enne lapse saamist: väga paljud asjad.

Pärast lapse saamist: mitte midagi.

Varem võis kellegi väljaheitega kokkupuutumine tunduda väga rõve. Kuid nüüd vahetad sa mähkmeid automaatselt ja ei tee teist nägugi, kui laps peaks sulle peale oksendama.

6. Sinu arusaam puhtusest...

Enne lapse saamist: kõik peab läikima!

Pärast lapse saamist: kui ei kleepu, siis on kõik normaalne.

Enne lapse saamist oli sul aega koristada ja tegid seda korralikult. Nüüd aga valitseb kodus pidevalt segadus ning sul pole aega koristamiseks. Sellel poleks ka suurt mõtet, sest lapsed teevad majapidamise taas kiiresti sassi.

7. Väljas söömine…

Enne lapse saamist: tundus sinu jaoks tavaline.

Pärast lapse saamist: tundub väga erilisena.

Enne lapse saamist meeldis sulle kogu aeg väljas söömas käia. Valisid restorane hoolikalt ja sulle meeldis külastada uusi kohti. Nüüd saad heal juhul külastada kiirsöögikohti, kus ka teised inimesed lastega käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles