Vastused enim levinud küsimustele hallide juuste kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hallid juuksed on märk vananemisest. Kuid kas seda saab ennetada, nagu õige nahahooldusega ennetatakse kortse?

Trihholoog Madeleine Preston vastab Cosmopolitan.co.uk lehel enim levinud küsimustele hallide juuste kohta:

1. Millal lähevad naistel juuksed halliks?

«Enamik 30. eluaastates naistel on mõned hallid karvad. 50. aastaseks saades on enamikel naistel pooled juuksekarvad halliks muutunud.»

2. Miks juuksed muutuvad halliks?

«Juuksed muutuvad halliks, sest juuksed hakkavad vanusega oma pigmenti kaotama.»

3. Kas juuste hallinemist saab aeglustada?

«Toitumine, hormoonid ja stress võivad küll teatud määral mõjutada juuste värvi, kuid siiski oleneb juuste hallinemine eelkõige geneetilisest taustast.»

4. Kas hallid juuksed on osadel inimestel rohkem levinud?

Hallid juuksed on pärilikud – kui sinu vanematel läksid varakult juuksed halliks, siis tõenäoliselt lähevad ka sinul. Kuid näiteks Kaukaasia rahvustel muutuvad juuksed varem halliks kui teistel. Lisaks võivad enneaegset hallinemist põhjustada teatud haigused, nagu näiteks diabeet või aneemia.

5. Mida peaks sööma, et juuksed oleksid terved?

Juuksed koosnevad valgust, seega on nende jaoks oluline just seda süüa. Muna ja kala sisaldavad näiteks palju valku. Oluline on süüa ka piisavalt rauda, kaltsiumi, tsinki ning D-, B12 ja B6-vitamiine.

6. Kas saab midagi teha, et juuste hallinemist ennetada?

Oomega-3 rasvhapped niisutavad juukseid ja annavad neile elujõud. Lisaks mõjub juustele hästi vask – see suurendab melaniini tootmist, mis annab juustele värvi.

7. Kas muutused elustiilis parandavad juuste tervist?

Kõik positiivsed elustiilimuutused mõjuvad meie juustele hästi. Mitmekülgne toitumine ning piisavalt vitamiinide ja mineraalide söömine soodustab juuste kasvu ja parandab nende tervist.

8. Kas peanaha masseerimine mõjub juustele hästi?

Nii nagu meie keha vajab regulaarselt trenni, vajab seda ka meie pea. Šampooniga juukseid pestes ja masseerides värskendad peanahka, tänu millele on juuksed tervemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles