Viis nippi kaalulangetajale, kelle kõht jääb dieediga tühjaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud ülekaaluga kimpus olevad inimesed on avastanud enda jaoks mõne toitumiskava, mille jälgimisel hakkab kaal tasapisi vähenema. Selleks, et kaal langeks, peab keha saama natukene vähem toitu, kui ta vajab. Paraku võib see kaasa tuua (aga ei pruugi) ka teatava näljatunde.

Kaalustalla.ee pakub välja lihtsad nipid, mida rakendades peaks nälg kaduma või märgatavalt vähenema.

Alustuseks jäta meelde, et alati tasub enne lõplike järelduste tegemist jälgida kava vähemalt kaks nädalat. Õige kaloraaži ja toitainetega kava puhul tavaliselt selle ajaga näljatunne kaob. Kui oled eelnevalt söönud ikka väga kõvasti üle oma vajaduste, väljendab sinu keha sulle näljatundega rahulolematust. Tema sooviks, et sa muudkui sööksid, sööksid ja sööksid. Esialgsest šokist ülesaanuna läheb kõik normaalsesse rütmi.

1. Liiga väike kaloraaž

Esiteks on väga tähtis, et sinu toidukogused ei oleks liiga väikesed. Kui sinu kaal langeb üle ühe kilo nädalas, siis on tühi kõht paratamatu. Sa lihtsalt sööd liiga vähe. Lahenduseks on toidukoguste tõstmine. Piisab umbes kümneprotsendilisest koguste tõstmisest. Ära muretse, kaal langeb jätkuvalt edasi, ent nüüd juba mõistlikus tempos.

2. Joomise asemel söö

Teiseks peaksid sa valima toidud, mida peab reaalselt närima/sööma. Kõik šeigid ja kokteilid käivad sinu organismist kiiremini läbi. Isegi siis kui kaks toidukorda on identsed nii oma toitainete sisalduse kui ka kaloraaži poolest.

3. Korralik hommikusöök

Erinevad uuringud on näidanud, et korralik ja läbimõeldud hommikusöök määrab ära sinu enesetunde terveks päevaks. Absoluutselt ei vasta tõele, et hommikusöök peaks sisaldama eelkõige süsivesikuid. Vastupidi. Liigsed süsivesikud hommikul tekitavad vajaduse midagi näksida terveks päevaks. Ise valin üldjuhul hommikusöögiks näiteks omleti või mingi muu munatoidu. Kõht püsib täis väga-väga pikka aega.

4. Vabalt kasutatavad köögiviljad

Kaalulangetaja peaks tutvuma kõiksugu erinevate köögiviljadega, mida võib iga toidukorra juurde lisaks süüa. Nende kaloraaž on väike ning need ei pane su kaalulangust seisma. 

Need köögiviljad on: kurk, tomat, kapsas, sibul, küüslauk, Hiina kapsas, paprika, suvikõrvits, seened, kõrvits, brokoli, aeduba, idud, jääsalat, kaalikas, lehtsalat, lillkapsas, rabarber, seller, rukola, spargel, spinat, redis, porrulauk.

Sa võid neid süüa nii palju kui soovid.

5. Joo vett

Vee joomine aitab ka väga edukalt vähendada näljatunnet. Kui tunned toidukordade vahel ennast näljasena, joo. Igaks juhuks mainin, et sobib ainult tavaline vesi, kõik muud maitsetega magusad joogid ei sobi. 

Loodan, et need viis nippi vähendavad sinu näljatunnet ja aitavad kaasa sinu edukale kaalu langetamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles