110-aastane naine avaldas oma kõrge ea üllatava saladuse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Englewoodis New Jerseys sai 1. augustil 110-aastaseks vanavanavanaema Agnes Fenton, kes nautis sõpradega sünnipäeva tähistades tõenäoliselt sama rüübet, mis on ka ta pika ea saladuseks. Nimelt joob ta enda sõnul iga päev kolm õlut ja pitsi viskit veel pealegi.

Agnes on joonud juba viimased 70 aastat iga päev kolm Miller High Life'i õlut ja pitsi Johnny Walkeri Blue Labeli viskit. Napsitamist alustas naine muide arsti soovitusel, kui tal avastati healoomuline kasvaja. 

«Ta ütles: «Agnes, sa pead jooma päevas kolm Miller High Life’i,» väitis eakas naine väljaandele ABC. 

Nüüd ei saa Agnes küll sama palju õlut enam juua, sest tema toiduportsjonid on väga väikesed. Agnese lemmiktoit on kanatiivad, rohelised oad ja maguskartul. 

Viimased 20 aastat on 1905. aastal sündinud naise arstiks olnud doktor Kenneth Wasserman, kelle sõnul on Agnese tervis ja pikk eluiga äärmiselt märkimisväärne. «Kui tema tervisel ongi midagi viga olnud, siis on need probleemid iseenesest kadunud nii, nagu need ei peaks kaduma. Ta tervis on olnud fenomenaalne,» sõnas Wasserman. «Ta on tõesti hämmastav!»

2012. aasta ÜRO andmete põhjal on kogu maailmas vaid 316 600 inimest, kes on üle saja aasta vanad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles