Parim viis, kuidas vistrikest lõplikult lahti saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sinu üheks probleemiks on akne, siis oled katsetanud tõenäoliselt kõiki vistrikevastaseid tooteid, mis nahka kuivatavad. Kuid eksperdid väidavad, et tegelikult peaks vistrike ennetamiseks ja nendest lahti saamiseks nahka hoopis rohkem niisutama kui kuivatama. 

Vistrikud tekivad, kui poorid ummistuvad bakterite ja rasuga. Nahk võib muutuda liiga rasuseks siis, kui seda liiga palju kuivatada, kirjutab Women's Health Magazine. Seega kui kasutad tugevaid vistrikevastaseid tooteid, nagu näiteks koorivaid näopesuvahendeid ja näovett, siis muutub nahk liiga kuivaks ning hakkab rohkem rasu tootma. Selle pärast võid teha erinevate pesuvahenditega nahale rohkem kahju kui kasu.

Kui kasutad õli baasil puhastusvahendit või kreemi, siis väldid naha liigset kuivatamist, mis on tihti vistrike tekkimise üheks põhjuseks, seletab dermatoloog Gary Goldfaden. Naha niisutamisel saad vähendada naha rasu tootmist ja tänu sellele poorid ei ummistu. Lisaks on see omakorda ka hea vananemisvastane vahend.

Millised õlid on aknele kalduvale nahale ohutud? Goldfaden soovitab kasutada tooteid, mis sisaldavad oomega-3 rasvhappeid ning A-, C- ja E- vitamiine. Nii saab nahk piisavalt niisutatud ja vitamiinid aitavad naha välimust veelgi parandada.

Teatud õlid võivad siiski poore ummistada. Näiteks avokaados leiduv õli ja õli kombineerimine erinevate silikoonidega võib poore just ummistada. «Ka kookosõli ei pruugi kõikidele hästi mõjuda, kuigi sellel on antibakteriaalne toime,» räägib Goldfaden. Kui lähed näohooldusesse, siis kindlasti uuri kosmeetikult, mis tüüpi vahendeid ta kasutab.

Naha niisutamise tehnika mõjub kõikidele nahatüüpidele hästi ja aitab vistrikke ennetada. Seega ära karda lisada oma ilurutiini õli baasil puhastusvahendeid ning veendu, et niisutad igapäevaselt oma nahka piisavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles