Kuus asja, mida saad teha tselluliidi vastu juba täna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tselluliiti on vähemal või rohkemal määral peaaegu kõikidel naistel. Kui sind on sellega «õnnistatud» rohkem kui teisi, on arusaadav, et tahaksid tselluliidist vabaneda. 

Kuigi tselluliidist polegi võimalik lõplikult lahti saada, saab selle välimust mõningal määral parandada, kirjutab Popsugar.

Sulata seda kardiotreeninguga

Tselluliit on rasv ja teada-tundud meetod, kuidas rasva vähendada, on seda treeninguga põletada. Kõige paremini mõjub selleks intensiivne kardiotreening, nagu jooksmine, rattasõit, mäest üles ronimine või spordiklubi kardiotreening. Selleks, et keharasva vähenemine oleks ka silmaga näha, kulub aga mitu kuud, mistõttu ei tasu pingsalt oodata, et trenn naha välimust hetkega muudaks. 

Kasvata ka musklit

Kui rasvakiht on vähenenud, tasub teha lihastreeningut, mis keskenduks eelkõige probleemsetele kohtadele. Youtube’is on küllalt õpetusi, kuidas treenida oma reie- ja tuharalihaseid, selleks ei peagi tormama jõusaali.

Söö õigesti

Loomulikult käib õige toitumine käsikäes tervisliku kehakaalu hoidmisega. Mida vähem rasva on kehal, seda vähem on tselluliiti näha. Söö palju puuvilju ja aedvilju, lahjat valku, tervislikke rasvu ja täisteravilju. 

Joo vett

Naha ebatasasust saab vähendada ka palju lihtsamal moel, selleks tuleb juua iga päev piisavas koguses vedelikke. Vee joomine parandab naha tekstuuri, sest aitab kehal vabaneda üleliigsest vedelikest, mis veepuuduse korral püsivad kehas ja tekitavad turseid.

Puhka korralikult

Piisav ööuni on tähtis südame tervisele, haiguste ennetamiseks, kõrge vererõhu ennetamiseks ja kaalulangetamiseks. Aga see pole veel kõik – korralik puhkus aitab ka tselluliiti vähendada. Maga iga öö 7-8 tundi.

Hinda oma loomulikku ilu

Kuigi sa võid kohe täna trenni teha, süüa tervislikult, juua palju vett ja õigel ajal magama minna, ei võta see kõik su kehalt tselluliiti täielikult ära. Mis oleks, kui lepiksid, et selline su keha ongi? Ära põe liiga palju selle pärast, millised su jalad välja näevad! Kui tahad kanda ilusa ilmaga lühikesi pükse, siis tee seda. Ära lase tselluliidil takistada rannamõnusid ja suvenautimist. Pea siiski meeles, et tselluliiti on umbes 80 protsendil naistest. Sa ei ole üksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles