Värska sanatoorium ja veekeskus - parim koht, kus aeg maha võtta

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Värska sanatoorium

Mõnikord veekeskuseks, teinekord jälle spaaks või muuks kauni nimega paigaks kutsutavaid lõõgastuskeskusi, väikeseid ja suuri, leiab kogu Eestis pea poolesaja ringis ning igaüks neist meelitab  erisuguste lubadustega. Postimees külastas kaheksat veekeskust ja spaad üle Eesti ning siin on tulemused - esimesena avaldame Värska sanatooriumi ja veekeskuse ülevaate.
 

VÄRSKA SANATOORIUM JA VEEKESKUS

Väike-Rõsna küla, Värska vald

Eesti kagunurgas asuva Värska sanatooriumi veekeskuse teeb eriliseks mullivannides voolav kuulus ja puhas Värska mineraalvesi – seesama, mida rahvas aastakümneid joonud ning mis väljub sügavalt maapõuest kaevu number viis kaudu.

Neile, kes ei põlga pikka sõitu, annab Värska väga hea elamuse. Eelkõige on seal rahulik.
Erinevalt linnaspaadest ei satu külastaja veekeskusest väljudes argipäevamüra keskele, vaid võib ette võtta jalutuskäigu imekaunis looduses.

Sügis ja talv ongi populaarseimad ajad Värska veekeskuse külastamiseks.

Võimalusi korralikuks lõõgastumiseks leiab Värskast piisavalt, alates kõiksugu masseerivatest veejugadest, vastuvoolukanalitest, lainemassaaživoodist, saunade ja valgusteraapiabasseinini välja. Viimane oli külaskäigu ajal küll remondis, ent pidavat olema parim abivahend kaamose vastu.

Kuna Värska asub (vähemasti Tallinnast vaadates) kaugel, on see aja mahavõtmiseks parim koht. Mõistlik on veekeskust külastada koos majutusega – pikem kohalviibimine annab võimaluse nautida kõike kiirustamata.

Lisaks veemõnudele saab juurde tellida näiteks käsimassaaži, solaariumi, soojusravi vms. Mõnevõrra maksab (massaaž nt 125 kr 25 min), ent rahulolu ei ole rahas mõõdetav.

(Tiit Reinart, Postimees)

LÜHIDALT
Mis teeb keskuse eriliseks? Asukoht – superilus loodus. Setomaa eripära rõhutamine (Setomaa lipp ja hümni tekst tubades, seto kokteil menüüs jne), Värska mineraalvesi (mitmest erinevast kaevust pärit mineraalvett saab maitsta otse kraanist juba veekeskusse sisenemisel, mineraalveevannid veekeskuses).

Atraktsioonid? Vastuvoolukanal – uju vastuvoolu (või pärivoolu); veemägi – massaaž põhjast tulvava jõulise veejoaga; kivikliburada – merekalda jalamassaaž; survekosed – vereringet parandavat massaažijoad; Medy-Jet voodi – lainemassaaž; valgusteraapia bassein.

Pikim ujumisrada? 25 meetrit

9 erinevat basseini-veesilma: 2 lastebasseini ja 2 suurt basseini – neist üks ujula (kolm 25-meetrist rada, sügavus 1,2–1,8 m) ja teine jaguneb kuue eri funktsiooniga osaks. 3 mineraalveevanni (vereringet parandavad mineraalvee kontrastvannid 17 °C ja 34 °C ning mineraalvee mullivann); valgusteraapia bassein; saunade juures väike jahutusbassein.

Pakutavad lisateenused? Solaarium, jõusaal, soojaravi (parafiin), ilukeskus (juuksur, kosmeetik, pediküür, maniküür, küünetehnik), massaaž, seminariruum, majutus, kohvik (nii tavapärane kui ka basseinibaar), vesivõimlemine, vesiaeroobika.

Välibassein? Puudub

Saunad? Veekeskuses 2 Soome sauna (90 °C ja 70 °C), avar aurusaun ja infrapunasaun. Nii meeste kui naiste riietusruumi ja duširuumi juures soome saunad.

Teeninduse üldhinnang: Vastuvõtus teeninduse tase väga hea ja paindlik, kohviku teenindus jättis soovida (oli pigem toidu-joogi etteandmine kui teenindus).

Kellele sobib? Inimestele, kes ei pelga pikka sõitu. Neile, kes armastavad vaikust ja rahu. Inimestele, kes soovivad nautida ka kaunist loodust.

Vaata lisaks: www.spavarska.ee
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles