Teaduslikult tõestatud meetodid, kuidas saada lahti halvast tujust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ära lase halval tujul tervet päeva ära rikkuda! Head tuju on võimalik tekitada väga kiiresti ja kergelt. 

Woman's Day toob välja kümme teaduslikult tõestatud meetodit, kuidas saada kiiresti halvast tujust lahti:

1. Telli toitu koju

Selle asemel, et halva tujuga ise hakata süüa tegema, on soovitatav omale õhtusöök kuskilt söögikohast kaasa osta või koju tellida. See säästab sind toidupoes käimise ja söögitegemise vaevast ning muudab tuju kindlasti paremaks.

2. Vaata ilusaid pilte loodusest

Loodus ja värske õhk mõjuvad alati rahustavalt. Kui pole aega välja jalutama minna, siis hiljutisest uuringust selgus, et ka üksnes ilusate looduspiltide vaatamine võib tuju parandada. Eriti hästi mõjuvad pildid, millel on kujutatud mägesid või päikeseloojangut.

3. Sarja vaatamise ajal trenni tegemine

Trenni tegemine mõjub inimese kehale ja vaimule hästi, kuid eriti parandab tuju selle ajal teleka vaatamine. Seega tasub teha trenažööril niimoodi trenni, et saad samal ajal vaadata mingit filmi või sarja.

4. Joo teed

Väikesed asjad on need, mis meid õnnelikuks teevad. Hiljutisest uuringust selgus, et tass teed võib kiiresti tekitada head tuju. Nendel, kes joovad igapäevaselt teed, on väiksem depressiooni risk.

5. Tee seda, milles oled parim

Kui tegeled selliste asjadega, mis tulevad sul hästi välja, siis paraneb ka sinu tuju. Edukas olemine toob kaasa positiivseid emotsioone ning sellega saab kiiresti halvast tujust lahti.

6. Kirjuta erilistest asjadest

Kui meenutad häid asju ja paned need kirja, siis tekib palju positiivseid emotsioone. Mõtle toredatele asjadele minevikust ja kindlasti paneb see su naeratama.

7. Tantsi

Uuringu järgi võib ainult viis minutit tantsimist oluliselt tuju parandada. Kas sul pole selleks energiat? Siis kuula muusikat, sest see tekitab samamoodi positiivseid emotsioone.

8. Suhtle inimestega

Inimesed on sotsiaalsed olendid ja otsivad kontakti. Isegi vestlus võõra inimesega võib tekitada positiivseid emotsioone. Halva tuju korral tasub võtta oma lähedaste inimestega ühendust – nendega suhtlemine muudab sind kindlasti rõõmsamaks.

9. Kujuta ette enda ideaalset versiooni

Kujutle, et oled kõik oma eesmärgid saavutanud ja unistused teostanud. Pane oma nägemused kirja ja täida end positiivsete tunnetega.

10. Mõtle kiiresti

Võta raamat ja loe seda kiiresti. 2014. aastal tehtud uuringust selgus, et kiiresti lugemine elavdab mõtlemist, mis omakorda parandab tuju. Kiiresti lugemine annab energiat ja see avaldab mõju juba kõigest kolme minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles