Kuidas astronaudid kosmoses juukseid pesevad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis / Youtube.com

Kas oled kunagi mõelnud, kas ja kuidas astronaudid kosmoses juukseid pesevad? NASA astronaudilt Karen Nybergilt küsiti seda küsimust nii tihti, et ta otsustas teha sellest laheda õpetusvideo.

Karen näitab oma videos samm sammu haaval, kuidas käib kaaluta olekus juuste pesemine, vahendab Good Housekeeping. Esmalt võtab ta selleks vajalikud vahendid: vesi, kamm, šampoon ja rätik.

Esmalt teeb astronaut oma juuksejuured veega kokku. Siis ajab ta vett oma kätega juustesse laiali. Seejärel paneb ta juustesse šampooni, mida ei pea maha pesema, ja ajab selle ühtlaselt laiali. Kamm on hea abivahend, et šampooni ka juusteotstesse panna. Rätikuga hõõrub astronaut oma pead, et juuksed tõeliselt puhtaks saada. Kuigi see on selline šampoon, mida ei pea maha loputama, siis ta paneb juustesse veel natuke vett.

Pärast juuste pesemist võtab naine kuiva rätiku ja kuivatab sellega veidi juukseid. Siis kammib ta ühe korra veel juuksed läbi ja jätab need kuivama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles