Imeline gluteenivaba laimi-kondenspiimakook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Uurisime hobikokalt Ragne Värgilt, mida head tasuks taasiseseisvumispäeva puhul söögiks valmistada. Magustoiduks pakkus Ragne Värk välja laimi-kondenspiimakoogi.

Paar kuud tagasi poes ringi uudistades sattusin ma ühe põneva toote peale - kookospiimast valmistatud kondenspiim, mille valmistamiseks on kasutatud vaid kookospiima, roosuhkrut ja soola. Ma olen tohutu kookospähkli austaja ning seetõttu ei olnud kahtlustki, et see toode mul koheselt ka poekorvi rändab. Tuleb tunnistada, et esimene purgike läks kohe niisama maiustamiseks ning need, kellele olen seda kondenspiima soovitanud, on ka sellest vaimustuses. Oma olemuselt on see nagu kondenspiim, aga maitselt mõnusa kookose mekiga ning tekstuurilt hästi sarnane traditsioonilisele kondenspiimale. Lisaks ei sisalda kookospiimast kondenspiim laktoosi, gluteeni ning sobib ideaalselt veganitele.

Valmistasin sellest üht lihtsat kookose-laimikooki, mis ei sisalda gluteeni ning ei nõua ka ahjukuumust. Kui soovite traditsioonilise küpsisepõhja asemel miskit muud, siis mina olen viimasel aja valmistanud pähklitest ja tumedast šokolaadi valmistatud koogipõhja.

Foto: Ragne Värk

Gluteenivaba laimi-kondenspiimakook

Põhi:

  • 100 g tumedat šokolaadi 
  • 100 g India pähkleid

Täidis:

  • 300 g toorjuustu, toasooja 
  • 1 purk (320g) kookoskondenspiima
  • 2 laimi pressitud mahl

Murra šokolaad tükkideks ning sulata vesivannil. Haki pähklid hästi peeneks ning sega kokku sulatatud šokolaadiga. Laota täidis küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (10x30cm) põhjale. Sega toorjuust kondenspiimaga, lisa laimimahl ning sega ühtlaseks seguks. Jälgi, et täidisesse toorjuustutükke ei jääks! Vala täidis vormi ning lase külmkapis seista üleöö. Enne serveerimist pista 2 tunniks sügavkülma. Serveeri koos hapukate marjadega!

Rohkem retsepte leiad Ragne blogist Kokkama Ragnega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles