Uuring: naised saavad lahkuminekust kergemini üle

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahkuminekud on kõigile rasked, kuid mõnikord on tunne, et su süda on purustatud tuhandeks killuks ning sa ei tõuse enam iial jalule. Elu on lõppenud, see valu ei lähe iial üle! Uus uuring aga tõestab, et naised saavad tegelikult lahkuminekutest kergemini üle.

Cosmopolitan vahendab Binghamptoni ülikooli ja Londoni University College’i uuringut, mis hõlmas 5705 inimest 96 riigist. Uuringus osalejatel paluti hinnata oma lahkuminekujärgset emotsionaalset ja füüsilist valu. Teadlased leidsid, et naistele mõjub lahkuminek raskemalt – kuid seda vahetult pärast suhte lõppu. Huvitaval kombel aga see muutub, mida rohkem aega möödub ning erinevalt meestest suudavad naised suhte lõppemisest paremini üle saada. Aeg tõesti parandabki kõik haavad!

Teadlaste sõnul võib sellel olla evolutsiooniline põhjus. Naised on varasematel aegadel suhtesse astudes alati rohkem riskinud, seega põhjustab ka kaotus esialgu rohkem valu. Mehed aga hakkavad suhet leinama tõeliselt alles siis, kui nad saavad aru, et peavad taas naise tähelepanu pärast võistlema. Lisaks on paljud mehed senini veel harjunud oma emotsioone endas hoidma ning neil sageli puudub hea toetusvõrgustik, kes aitaks neil tunnetega toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles