Lastevanemate liidu esindaja: rasedusega ei tohi kaasneda hirm hukkamõistu ees

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Lastevanemate liidu juhatuse liikme Aivar Halleri sõnul on Tamsalu koolitüdruku kapist leitud vägivallatunnustega surnud imiku juhtumi puhul tegemist küll ekstreemse erandjuhtumiga, kuid selle võimalikkus näitab, et ühiskonnas on midagi väga korrast ära.

«Kui sarnaseid juhtumeid oleks rohkem, oleks olukord suisa katastroofiline,» märkis ta.

Halleri hinnangul peavad sellised juhtumid olema seotud suure hirmuga. «Meile õpetatakse, et on olemas ainult üks õige vastus ja eksimine pole lubatud. See aga tekitab hirmu hukkamõistu ees,» tõdes ta.

Haller näeb probleemi ka selles, et noortel ei lasta ise otsuseid teha ning selle all kannatab vastutustunde kujunemine. «Kui inimesel puudub vastutustunne, ei oska ta ka tagajärgedele mõelda,» selgitas ta.

Mees peab kahetsusväärseks, et koolides puudub täielikult suhtlemisõpetus, mistõttu ei oska paljud noored ennast avada ega väljendada. Kui Tamsalu koolitüdruk oleks julgenud oma rasedust avalikult tunnistada ja sellest rääkida, poleks Halleri arvates nii hirmsat lõppu loole ilmselt tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles