Kaheksa põhjust, miks 20. eluaastate lõpp on väga tore aeg

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vanuses 20-25 on noored alles elevil sellest, et on värskelt iseseisvaks saanud ja maitsevad arglikult täiskasvanuelu. Ent pärast 26. eluaastat võib täheldada, et elu hakkab vaikselt muutuma ja võtab teistsuguse kuju.

Huff Post pani kirja kaheksa põhjust, miks on 20. eluaastate teine pool väga tore aeg.

1. Su riidekapis on rohkem hinnalisi ja kvaliteetseid rõivaid. Oled aastate jooksul aru saanud, et odavate T-särkide ja jalanõude ostmine on mõttetu, pigem tasuks investeerida asjadesse, mis peavad kaua vastu ja näevad hinnalised välja. 

2. Tööstress tähendab sinu jaoks kohustuste suurenemist ja see on positiivne. Mida rohkem tööülesandeid sul on, seda suurem on ka vastutus. Mida suurem on vastutus, seda rohkem sa arened ja kujundad oma karjääri.

3. Oled õppinud nädalavahetusel elama, mitte pohmellis voodis aelema. Nooremas eas oli üsna tavaline see, et käisid nii reede kui laupäeva õhtul väljas, kuid need ajad on (õnneks) möödas. Nüüd eelistad nädalavahetusel jalutamas käia, sõbrannadega uusi kohvikuid avastada või kinos mõnda head filmi vaadata.

4. Sa ei pruugi sõbrannadega kuigi tihti kohtuda, aga kui te näete, on teie jututeemad sisukamad kui varem. Kui varem kulus sõbrannadega olles tähelepanu sellele, milline noormees kellelegi parajasti meeldis, siis nüüd võite arutada palju laiematel ja küpsematel teemadel. Teie vestlused puudutavad nii tervist, perekonda, suhteid kui ka karjääri.

5. Oled hakanud enda eest rohkem hoolitsema. Näiteks avastad peeglisse vaadates, et su näonahk ei näe enam niivõrd kaunis välja – ehk on põhjuseks tööstress? – ja oled hakanud nahale rohkem tähelepanu pöörama.

6. Sinu täiskasvanukorter on palju hubasem ja ilusam kui ühikatuba. Kuna sa käid tööl ja sul on korralik sissetulek, siis saad oma kodu sisustamisse investeerida. Iga nurgake ja väiksemgi detail on su kodus läbi mõeldud ning igal asjal on oma kindel koht. Ja mis kõige tähtsam – sa ei pea seda võõrastega jagama (nagu ühiselamus võib juhtuda)!

7. Pulmad on muutunud nauditavaks. Kahekümnendate eluaastate alguses mõjus see hirmutavalt, kui mõni eakaaslane saatis sulle pulmakutse. «Tõesti? Me oleme juba nii vanad?» mõtlesid endamisi ja tundsid võib-olla kerget paanikat, et sinu kõrval pole truud kaaslast. Kahekümnendate teises pooles muutub pulmades käimine aga nauditavaks. Sa ei põe enam sellepärast, et oled vallaline ja suudad pulmapeost viimast võtta.

8. Kui sa ei taha midagi teha, siis sa lihtsalt ei tee seda. Sa ei muretse enam sellepärast, mida mõni sõber võib mõelda, kui sa talle korvi annad. Sa ei pea kellegi käsku täitma, sest sa ei ela enam vanematega koos. Sa saad ise oma otsuseid langetada ega pea kellelegi midagi selgitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles