Kodumaine moeprojekt toob kunstiteosed rõivastele

Kristina Herodes
, Moe- ja ilutoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Dolls Wear Arts
Tallinn Dolls Wear Arts Foto: Tallinn Dolls

Eesti moemärk Tallinn Dolls annab sel sügisel hoo sisse uuele projektile, mis toob Eesti kunsti inimestele veelgi lähemale – seda saab nüüdsest lausa selga panna!

Wear Arts ehk Kanna Kunsti toob rõivastele meie suurkujude Eduard Viiralti, Konrad Mäe ning ka nüüdisaja meistrite Malle Leisi, Anneli Akinde ja paljude teiste loomingu.

«Ettevõtmise eesmärk on tunnustada nii Eesti kui ka rahvusvahelisi kunstnikke. Samuti tõsta inimeste teadlikkust sellest, millist ainulaadset loomingut meie ümber leidub, harida neid kunsti vallas,» selgitab projekti hing Mari Martin. «Kunst on imeline osa elust! Plaanime püsti panna maailma suurima kantava kunsti galerii.» Noore moeaktivisti ideed on ambitsioonikad, juba on valikusse kaasatud üle saja kunstniku ning peagi võib neid olla tuhandetes.

«Sõlmime koostöökokkuleppeid kõigi autoriliitudega. Loomisrõõmust ei jää selles projektis ilma ka rõivaste kandjad – inimesed saavad meie online-keskkonnas peagi ise kunsti rõivastega kombineerida ning erinevate autorite käekirjaga lähemalt tutvust teha. See on kunsti tutvustamise missioon ja samuti meie austusavaldus kunstnikele, kelle tööde kasutamise eest neid tasustame.»

Hoiame kunstiprojektile pöialt, kindlasti inspireerib klassikalistest piiridest välja pääsev looming suuremat auditooriumi ja külvab loovuspisikut nendegi sekka, kes on end siiani pidanud kunstikaugeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles