Mida tasuks hommikupudrule lisada, et kehakaalu normis hoida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kindlasti leidub inimesi, kes söövad igal hommikul kaerahelbeputru ja lisavad sellele pähkleid või chia seemneid, et puder eriti kasulik oleks. Need inimesed on toiduvalikutega väga õigel teel. Aga selleks, et hommikupuder oleks veel kasulikum, võiks sellele lisada lina- või seesamiseemneid.

Harvardi tervisekoolis viidi läbi uuring, millest selgus, et just need seemned mõjuvad kehakaalule kõige paremini. Teadlased jälgisid kümne aasta vältel tuhande naise kehakaalu ning jälgisid seda, kui palju tarbisid naised erinevaid seemneid, kirjutab Glamour.

Selgus, et naistel, kes sõid erinevaid kasulikke seemneid, oli kehamassiindeks madalam kui ülejäänud naistel. Kui keskmiselt oli kehamassiindeks 27,5, mida peetakse ülekaaluliseks, siis näiteks seesami- ja linaseemneid söövate naiste kehamassiindeks oli 24,6, mida peetakse normaalseks.

Uuringu autorid ei osanud täpselt selgitada, miks on seemnetes leiduvad ühendid kehale ja kaalule niivõrd kasulikud. Selle selgitamiseks on tarvis läbi viia täiendavaid uuringuid. Seniks aga võiks oma hommikuputru seemnetega täiustada ning nautida nende tervislikke omadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles