Mis juhtub, kui lõpetad kontsakingade kandmise?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga naise elus tuleb üks hetk aeg, kus kõrgete kontsade kandmine ei ole enam ebameeldivustunnet väärt. Kontsakingade kandmine võib olla väga ebamugav ja madalad kingad on tihti palju parem valik.

Kas mõtled kõrgetest kontsadest loobumise peale? Women's Health Magazine toob välja viis muutust, mis juhtub, kui lõpetad kontsakingade kandmise.

1. Sinu jalad muutuvad pikemaks

Kontsadega näed küll üldiselt pikem välja, aga madalate kingadega tunduvad jalad pikemad. 2012. aastal tehtud uuringust selgus, et sagedased kontsakingade kandjad kõnnivad tunduvalt lühemate sammudega isegi paljajalu. Neil on kand kogu aeg kõrgel, seega ei ole nad harjunud jalgu täielikult välja sirutama. Madalate kingadega on jalad palju loomulikumas asendis ja saad neid näidata täies hiilguses.

2. Sinu selg on palju parem

Kontsakingadega näeb tagumik hea välja, sest neid kandes on vaagnaluu kallutatud asendis. Selle pärast on suurem koormus selja nimmepiirkonnas ja selg on valulik. See võib kaasa tuua närvikahjustust ja -valu. Kui võtad kontsakingad ära, siis selgroog on taas normaalses asendis, mis vähendab alaselja koormust ja valu.

3. Sinu kannad võivad valutada

Kui oled harjunud kandma kontsakingi ja vahetad need madalate kingade vastu välja, siis võivad esialgu kannad valutada. Oled harjunud käima niimoodi, et kannad on üleval ja asendimuutus toob välja jalgadesse kogunenud pingeid. Kuid aja möödudes see valu kaob ja saad aru, kui palju mugavamad on madalad kingad.

4. Sinu jooksja põlv imekombel kaob

Kui kannad kontsakingi, siis ka põlvedel on rohkem koormust. Sinu probleemid põlvedega võivad imekombel kaduda, kui hakkad kandma madalaid kingi.

5. Sinu tasakaal paraneb

Sagedastel kõrgete kontsade kandjatel võib isegi madalates kingades olla tasakaaluprobleeme. Kui loobud igapäevaselt kontsakingade kandmisest, siis hakkab sinu tasakaal aegamööda paranema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles