Kasulikud suhtenipid, mis aitavad tülisid vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi isegi kõige paremates suhetes on aeg-ajalt tülisid, siis ei ole need kunagi meeldivad. Miks küll raisata aega tülitsemise peale, kui see mõjub mõlemale partnerile halvasti?

Oluline on õppida tülisid võimalikult palju vältima. Allwomenstalk toob välja kasulikud suhtenipid, mis aitavad konflikte ennetada.

1. Otsustage, mis probleemid on tähelepanu väärt

Kõikide erimeelsuste pärast ei ole mõtet tülitseda. Väikeste asjade pärast ei tasu ärrituda ja sellest suurt konflikti tekitada. Oluline on õppida oma lahinguid valima, et suhe saaks pikalt kesta.

2. Hinnake olukorda kriitiliselt

Enne kui hakkad partneriga probleemist rääkima, siis ürita mõelda kõik asjaolud rahulikult läbi. Kas oled äkki lihtsalt väsinud või näljane ning ärritusid selle pärast? Ära ela enda negatiivseid tundeid partneri peal välja, kui tema pole tegelikult mitte midagi valesti teinud.

3. Harjutage lahkust

Ole partneriga igas olukorras lahke ja ära ela oma tujusid tema peal välja. Isegi halva enesetundega teadvusta endale, et su kallim väärib head kohtlemist.

4. Keskenduge partneri headele omadustele

Oluline on õppida oma suhtumist valima ja keskenduda partneri headele omadustele. Mõtle, mis sind teie suhte juures õnnelikuks teeb, ja tuleta neid häid asju endale meelde. Nii ei ärritu sa liiga kiiresti ja väldid sellega tülisid.

5. Kehtestage 24 tunni reegel

Kehtestage oma suhtes 24 tunni reegel: kui midagi hakkab sind häirima, siis mõtle rahulikult selle üle üks ööpäev. Kui oled pärast 24 tundi endiselt ärritunud, siis tõstata see teema üles. Tihti oled selle probleemi järgmiseks päevaks juba ära unustanud ega pea selle pärast tülitsema.

6. Keskenduge ühele probleemile korraga

Tülitsedes on kerge hakata minevikus toimunut meenutama ja vanu probleeme meelde tuletama, kuid seda ei maksa teha. Keskenduge ainult ühele probleemile korraga ja ärge kakelge vanade asjade pärast.

7. Võtke aeg maha

Kui olukord muutub liiga pingeliseks, siis tehke tülitsemisest väike paus. Arutage oma probleeme võimalikult rahulikult ja kui üks teist läheb väga närvi, siis võtke aeg maha ja rahunege.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles