Vastandid tõmbuvad, aga kui kauaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sina eelistad tervislikku toitu, aga su kallim tahaks igal õhtul süüa rasvast pitsat? Või meeldib sulle see, kui kodu on kenasti korras, ent su kallim on pigem lohakas ja jätab oma asju sageli vedelema? Asjad, mis suhte alguses võivad tunduda tühistena, võivad suuremaks paisuda siis, kui mesinädalatefaas on läbi saanud.

Psühholoog Anne Brennan Malec tõi välja kõige enam levinud asjad, mis paarisuhtes vastuolusid tekitavad, ja nõuanded, kuidas probleeme rahumeelselt lahendada, kirjutab Glamour.

  • Kui ühele meeldib tervislik toit, aga teine armastab rämpstoitu

«Selline vastasseis võib suhtele saatuslikuks muutuda juhul, kui suhtest puudub paindlikkus, avatus ja austus. Näiteks üks partneritest sööb ainult kiirtoitu ega soostu alternatiivseid variante kaaluma või kui teine partner toitub alati ülitervislikult ja temaga toidupoes käimine valmistab kallimale lausa piina,» selgitas Malec. 

Mida teha? Malec soovitas suhtest välja heita kriitika ja halvakspanu. Tema sõnul on sel juhul võimalik suhet veel päästa. «Kui te otsustate, mida süüa valmistada või kuhu sööma minna, pane tähele oma hääletooni,» märkis ta. Leidke söögikoht, mis pakuks midagi teile mõlemale või tehke erinevad söögid, aga nautige neid üheskoos söögilaua taga.

  • Kui üks armastab korda, kuid teine on lohakas

Malec lausus, et sellist asja tuleb rohkem ette, kui võiks arvata. «Väga tähtis on partnerile olla n-ö hea toakaaslane. See, kes on pigem lohakas, peaks ühist ruumi austama, ja korraarmastaja peaks veidi paindlikum olema,» ütles ta. 

Mida teha? «Üritage oma viha kontrollida, karjumine ei too kunagi selliseid tulemusi, nagu keegi ootab, see muudab vaid partnerit vihasemaks ja ta tunneb, et peab end kaitsma,» selgitas Malec. Tema soovitas jagada majapidamistöid vastavalt sellele, mis on kellegi jaoks tähtis. Kui sulle ei meeldi prügi välja viia, kuid partneril pole selle vastu midagi, jäta see ülesanne temale. Kui ta vihkab nõude pesemist, aga sinu jaoks ei valmista see probleeme, võta see ülesanne enda kanda.

  • Kui üks jääb pidevalt hiljaks, kuid teine on pigem varakult kohal

«See pole partneri suhtes kuigi austav, kui üks teist jääb pidevalt hiljaks ega saabu kunagi kokkulepitud ajal. See saadab partnerile sõnumi, et tema aeg pole sinu jaoks kuigi tähtis,» ütles Melec.

Mida teha? Partner, kes on alati õigel ajal kohal, peaks oma probleemi partneriga jagama nii, et jääks mulje, et sa soovid probleemile lahendust leida (sa ei tee lihtsalt etteheiteid). Kui sul on kombeks alati varem kohale jõuda, ürita kindlaks teha, miks sa nii käitud ja mis juhtuks siis, kui sa jääd kohtumisele hiljaks. Räägi sellest partnerile, et tal oleks lihtsam mõista, miks on see sinu jaoks oluline. 

  • Kui üks partner tahaks palju seksida, kuid teine teeks seda pigem harva

«Seda probleemi on vist kõige keerulisem lahendada. Seks on keerukas ja probleemiderohke teema. Kui partnerite seksihimu on väga erinev, siis on äärmiselt oluline sellest omavahel rääkida. See võib suhtele väga negatiivselt mõjuda, kui üks partneritest tunneb, et teda ei taheta seksuaalselt või ta tunneb end tõrjutuna. Ära kunagi tekita oma partneris tunnet, et tema seksuaalsed vajadused pole sinu jaoks olulised,» hoiatas Malec.

Mida teha? Ära kritiseeri ega väldi partneri vajadusi või soove. Rääkige sellest, tehke uurige eelmängu ja erinevate seksiasendite kohta, veenduge, et te mõlemad saaksite orgasmi. Kui see ei aita probleemi lahendada, pöörduge seksuoloogi poole.

  • Kui ühele meeldib trenni teha, kuid teine pole füüsiliselt aktiivne

Maleci sõnul võib see probleem aja jooksul üha suuremaks paisuda ning tekitada vastakaid tundeid. «Trennilembene partner peaks rääkima, miks on treening tema jaoks nii tähtis, seejärel võiksite üheskoos mõelda, kuidas muuta treening teile mõlemale oluliseks. Koos treenimine võib suhet tugevamaks muuta ja ühised tegevused teevad kindlasti ka teievahelise sideme vastupidavamaks,» nentis Malec.

Mida teha? «Kui üks partneritest ei soostu jõusaali või rühmatreeningusse minema, võiksite mõelda muude võimaluste peale, kuidas koos trenni teha ja aktiivsemad olla,» soovitas ta ja pakkus välja näiteks jalutamise või jalgrattasõidu. «Olge ausad ja rääkige, miks on teie jaoks tähtis see, et teeksite seda koos.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles