Mees tunnistab: ma ei armastanud abielu alguses oma naist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

«Kuusteist aastat tagasi abiellusin naisega, kes polnud minu parim sõber. Kui me kohtusime, siis ma ei armunud temasse kohe,» tunnistas üks abielumees.

Mike Berry tähistas mõni nädal tagasi oma 16. pulma-aastapäeva. Paljud soovisid talle ja ta abikaasale selle puhul õnne. «Kahepeale kokku saime sotsiaalmeedias ja päriselus umbes 200 õnnesoovi,» tunnistas mees YourTangos.

Nad veetsid selle päeva oma perega ja see oli ilus sündmus. Hiljem hakkas mees meenutama eelmisi pulma-aastapäevi, mis polnud sugugi nii sujuvalt möödunud. Näiteks 15. pulma-aastapäeval oli neil mõlemal väga kiire ja mõlemad olid stressis. Nad käisid teineteisele närvidele ja suutsid sel tähtsal päeval isegi tülli minna. «Nii palju siis õndsast ja romantilisest õhtust. Aga see ongi tõeline elu. See on reaalsus,» sõnas Mike Berry.

Berry sõnul on pulmapäev see päev, mida tuleks tähistada, aga sellele järgnevaid abieluaastaid tuleks võtta kui investeeringut. Oma pulmapäevale mõeldes meenus mehele, et tema ei abiellunud oma parima sõbraga. Ta polnud sel imelisel päeval oma naisesse sügavalt ja tõeliselt armunud.

«Ma ei usu armastusse esimesest silmapilgust. Ja mind ei liiguta sotsiaalmeedias olevad pulma-aastapäeva postitused, kus inimesed väidavad, et nii mitu aastat tagasi abiellusid nad oma elu suurima armastusega. Ma ei ütle, et see oleks vale. Kui inimene arvab, et tema armus esimesest silmapilgust või et ta kallim on ta suurim armastus, las ta siis mõtleb nii. Ma ei ole küüniline, ma olen lihtsalt aus,» nentis Berry.

Kuigi ta tunnistas, et naine polnud abielludes tema parim sõber, on ta nüüd veendunud, et aastate jooksul on naisest saanud tema parim sõber. «Tänasel päeval tunnen ma oma naise vastu sügavat armastust ja austust. Pulmapäeval polnud see nii,» meenutas ta.

Miks see nii oli? «Ma ei tundnud teda sel hetkel kuigi hästi. Enne pulmi olime umbes poolteist aastat tuttavad olnud. See pole väga pikk aeg,» ütles Berry. 

«Me ei kogenud armastust esimesest silmapilgust, aga nüüd kogeme kiindumust esimesest silmapilgust. Sellesse ma usun,» oli mees aus ja lisas, et tema arvates on armastus protsess, investeering, mis kasvab aja jooksul. See kasvab läbi ühiste katsumuste. Sõprusega on tema hinnangul sama lugu – see ei juhtu kohe ega saavuta oma tegelikku sügavust kiirelt, see juhtub võib-olla alles aasta pärast tutvumist. Armastus ei ole sihtmärk, see on teekond.

«Praegu armastan ma oma naist rohkem kui kedagi teist, sest ta on väga rasketel aegadel minu kõrval olnud. Ta on mu parim sõber, sest me oleme nii pikka aega koos olnud. Me oleme võimelised teineteise peale ka tõeliselt vihastuma ja asju loopima, aga samas oskame me andestada ja endiselt koos olla. Me oleme ohvreid toonud, nutnud ja teineteise eest palvetanud. Me oleme teineteisesse uskunud nii heas kui halvas,» sõnas Berry.

Armastus ja sõprus ei saa kasvada, kui neid ei täida tugev pühendumine. Ja kumbki neist ei saavuta oma tegelikku sügavust paari kuuga. See on protsess. See on teekond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles