Seksuaalsuhtes peaks püsima partnerite jahikirg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intiimsuhte toimimiseks on oluline vastastikuse jahikire püsimine.
Intiimsuhte toimimiseks on oluline vastastikuse jahikire püsimine. Foto: SCANPIX

Intiimsuhte toimimiseks on seksuoloog Helgi Toomsalu kinnitusel tähtis partnerite ausus õiges olukorras ning teatud salapära, et kaaslastel püsiks vastastikune jahikirg.

Toomsalu sõnul võib seksuaalsuhe töötada vaid partnerite vastastikuse aususe korral, mis ei tähenda kõigi pisiasjade välja rääkimist: «Kui näiteks miski suhtes ei tööta või olen jõudnud ahaa-elamuseni, et võiks teistmoodi proovida, siis jagan seda partneriga.»

Tülide vältimise nimel probleeme maha vaikida ei tohiks, märkis seksuoloog: «Hiiliv ebaausus loob hästi palju distantsi – nii hingelises mõttes, kui hiljem intiimses mõttes.»

Olulisemaks peab Toomsalu seksuaalsuhete puhul siiski, et partnerid ei oleks kogu aeg ühtmoodi ja etteaimatavad ning jääks alles vastastikune jahikirg.

«Pisut niisugust salapära oma olemises kulub iga täiskasvanud inimese ellu ära,» märkis ta. Samas ei tähenda see, et õiges situatsioonis ei peaks kaaslasega avatud olema.

Partnerluses peaks Toomsalu sõnul ette tulema üllatusmomente nagu igas päevaski, kuna intiimsuhte puhul on eriti määrav, et ei kaoks tahtmine kaaslast «terava pilguga vaadata».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles