Tuntud näitlejanna harib neidusid seksuaaltervise teemal

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jessica Biel.
Jessica Biel. Foto: BFA/Billy Farrell/BFAnyc/Sipa USA

Näitlejanna Jessica Biel ja aktivist Saundra Pelletier teevad koostööd, et tõsta naiste teadlikkust selles osas, kuidas naiste kehad töötavad. Bieli ja Pelletier'i sõnul pole küsimust, mida ei võiks neile esitada.

Kui Jessica Biel ja Justin Timberlake kaks aastat tagasi otsustasid, et nad on valmis last saama, lõpetas Bieli beebipillide võtmise. «Mis nüüd saab?» mõtles naine endamisi. Ta oli üsna pikka aega beebipille tarbinud ega teadnud, kas rasestumine võib seetõttu olla keerulisem, vahendab Glamour.

Biel hakkas huvi tundma ka teiste keha puudutavate asjade kohta: millal tasuks seksida, kui soovid rasedaks jääda? Ja millal mitte? «Taipasin, et ma tegelikult ei teagi, mis mu kehas toimub,» tunnistas 33-aastane näitlejanna. Tema jaoks mõjus see teadmine šokeerivalt.

Kui Biel kohtus Saundra Pelletier'iga, kes on terviseorganisatsiooni WomanCare Global asutaja, tunnistas ta Pelletier'ile oma muret ja kaks naist vestlesid pikka aega. 46-aastane Pelletier kasvas üles Maine'i osariigis asuvas Caribou linnas, kus naiste peamine eesmärk oli abielluda ja lapsi saada. «Naistele ei räägitud üldse sellest, kuidas nende keha toimivad, et nad saaksid neid tähtsaid otsuseid oma keha järgi langetada,» sõnas ta.

WomanCare Global tegeleb sellega, et viia hügieenitooteid ja rasestumisvastaseid vahendeid arenguriikidesse. Pelletier keskendus pikka aega arenguriikidele, kuid alles hiljuti hakkas ta tähelepanu pöörama sellele, et ka USAs tasuks naistele rohkem infot jagada. Pelletier'i sõnul on USAs enam kui pooled rasedustest planeerimata ja seksuaalharidus on kõigest 22 osariigi koolide õppekavas. «Mõistsime Jessicaga, et me saame seda muuta,» lausus Pelletier.

Biel ja Pelletier plaanivad internetis avaldada mitmeid videoid, kus räägitakse kõigest alates puberteedieast kuni rasestumiseni. Menstruatsioon ja antibeebipillid pole küll kõige populaarsemad teemad, millega tuntud näitlejanna võiks tegeleda, kuid Bieli sõnul on see tema jaoks tähtis, kuna ta mäletab hästi seda piinlikkust, mida ta tundis 5. klassis, kui tal oli esimene kuupuhastus. «Me tahame, et tüdrukud teaksid, mis nende kehadega toimub, et nad ei tunneks hirmu ega piinlikkust,» selgitas Biel ja lisas, et videote eesmärgiks on noorte naiste informeerimine, kuid nad üritavad seda teha nutikalt ja lõbusalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles