Edukate naiste kuus hästi hoitud saladust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer. Foto: HANDOUT/REUTERS

Enesekindlus on kõige parem aksessuaar, mille saad igal hommikul kodust kaasa võtta, ent isegi kõige edukamad ja tugevamad naised ärkavad mõnel hommikul tundega, et neil ei ole jaksu kõigega toime tulla.

Sellest hoolimata teavad edukad naised paari saladust, mida paljud teised ei tea. Kas tegemist on nende edu saladustega või pigem mõtetega, mida nad oskavad õigesti ära kasutada, on igaühe enda otsustada, kirjutab Lifehack.

«Iga päevaga oskan üha paremini hoolitseda oma keha, mõistuse ja vaimu eest.» (Oprah Winfrey)

Instagram
Instagram Foto: Instagram/Instagram

Oprah, kes läheb kindlasti USA televisiooniajalukku, on tunnistanud, et seab iseenda ja oma tervise esikohale. Ta mõistab, et teiste eest hoolitsemiseks peab ta eelkõige enda eest hoolitsema.

«Ära tunne hirmu tundmatu ees. Sellest võib saada sinu suurim tugevus ja kindlustada, et sa toimid teistest erinevalt.» (Sara Blakely, Spanxi looja)

AFP
AFP Foto: SCOTT OLSON/AFP

Blakely on tunnistanud, et tal on algusest peale olnud kindel nägemus sellest, milline peab olema tema tulevik. Kui sa tead, mida sa tahad, siis ei saa keegi sind ära kasutada ja sa võid kindel olla, et ei jää millestki ilma.

«Sa ei muretseks sellepärast, mida teised sinust mõtlevad, kui sa teaksid, kui harva nad seda teevad.» (Eleanor Roosevelt)

Fred Stein
Fred Stein Foto: Fred Stein/picture alliance / Fred Stein

Kui sa tõesti usud millessegi, siis saad sa lausa maailma vallutada, hoolimata sellest, mida teised sulle ütlevad. Kriitikutel on oma eesmärk – tuletada sulle meelde, kuhu sa jõuda ei taha. Hoia oma pead püsti ja ära kaota lootust.

«Selleks, et olla asendamatu, peab olema erinev.» (Coco Chanel)

Sipa
Sipa Foto: Fotoarena/Fotoarena/Sipa USA

Coco Chaneli eduvõtmeks oli kindlasti see, et ta tegi asju omal moel, mitte nii nagu teised. Ka tänapäeval on üsna lihtne olla ainulaadne – tuleb vaid lõpetada masside järgimine ja teha seda, mis sulle kõige rohkem huvi pakub.

«Ma olen alati teinud asju, milleks ma pole päris valmis olnud. Ma usun, et see ongi hea moodus kasvamiseks. Kui sul on hetk, mil sa mõtled, et «appi, ma pole kindel, kas ma saan hakkama», aga sa surud end neist hetkedest läbi – seda saab nimetada läbilöömiseks.» (Marissa Mayer, Yahoo tegevjuht)

AP
AP Foto: Henny Ray Abrams/AP

Võib-olla sa ei soovi Mayeri eeskujul tippjuhiks saada, kuid oma juhiomaduste tuvastamiseks tuleks endasse pimesi uskuda ja kasutada neid teadmisi, mis on sul juba olemas. Tee kindlaks, millised head oskused on sul juba olemas ja hakka neid enda kasuks rakendama.

«Ma pidin kasvama selleks, et õppida oma keha armastama. Alguses polnud mul hea kehakuvand. Lõpuks sain aru, et ma saan ennast kas armastada või vihata. Ma valisin armastuse. Alates sellest hetkest hakkas kõik justkui paika loksuma. Need asjad, mida ma varem olin pidanud ebaatraktiivseks, muutusid seksikaks. Enesekindlus teebki seksikaks.» (Queen Latifah)

Sipa
Sipa Foto: Patrick McMullan Co./McMullan/Sipa USA

Queen Latifah on tuntud nii räppari kui näitlejana, samas on ta alati seisnud ka selle eest, et naiste hääl oleks kuuldav. Tema eeskujul tuleks õppida end armastama, kuna alles siis on võimalik kindlaks teha, mida sa elult tegelikult tahad. Kas oluline on see, kuidas teised sind näevad, või tasuks keskenduda sellele, et olla tõeliselt enesekindel naine? Mõtle, mis on sinu jaoks oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles