Mood disainiöös

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küps värv ja lopsakas vorm: Triinu Pungitsa looming.
Küps värv ja lopsakas vorm: Triinu Pungitsa looming. Foto: Viktor Burkivski

Disainiöö üritustemaratonil jäi moedisainerite loomingust kõlama sõnum, et aina heitlikumas (majandus)maailmas ja ilmastikus muutub üha väärtuslikumaks ning tähtsamaks kõik see, mis kohalik. Rahvuslik omapära, kvaliteet ja keskkonda säästev valmistusviis käivad sellega mõistagi kaasas.

Eestimaine disain ja Bangladeshi tootmisjäägid

Vähe sellest, et ökodisainer Reet Aus oli Disainiööl esilinastunud filmi «Moest väljas» peategelane, näidates seal massimoeäri pahupoolt, lennutas ta akrobaadid Silver Sepa muusika saatel Kultuurikatla lae alla oma värskeimat rõivakunsti demonstreerima. Tema seekordne koostöö Bangladeshi suurima rõivatootja Beximcoga oli viies – nagu varemgi, läksid käiku tootmisjäägid, millest püksipaari või kleiti kokku konstrueerida on tegelikult paras kunsttükk. Võrreldes tavarõivastega kulub sääraste upcycling-esemete tootmiseks keskmiselt 70 protsenti vähem vett ja 88 protsenti vähem energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles