Eestlanna õpetab Florida lapsi Merineitsina veehirmust üle saama

Heili Klandorf
, Postimees Elustiil juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Liivand õpetab lapsi ujuma läbi muinasjutu "Väike Merineitsi".
Merle Liivand õpetab lapsi ujuma läbi muinasjutu "Väike Merineitsi". Foto: Erakogu

Merle Liivand (24), uskumatu energiaga noor ja kaunis naine, jagab oma elu Eesti ja Florida vahel. Sel suvel jõudis Ameerika populaarsesse telesaatesse «Good Morning, America!» (ABC NEWS) Merlega seotud eriline videoklipp, mis rääkis sellest, kuidas aidata inimestel mängeldes ja unistades vabaneda veehirmust. Võtmeks on siinkohal Merle lapsepõlve üks lemmikmuinasjutte «Väike merineitsi» ja sellest välja kasvanud Merineitsite kool – ujumiskursus, kus Merlegi treenerina kaasa lööb.

Mida Merineitsite koolis õpetatakse?

Esimestes tundides tegeleme n-ö ellujäämisega. Harjutame pea vette panemist ja mullide puhumist. Et see ei kõlaks hirmuäratavalt, räägime hoopis Merineitsi õhusuudlusest – ujuja läheb vee alla ja saadab mulle välja puhudes teistele õhusuudlusi. Järgmiseks õpime selili pööramist – see on näiteks avamerel enda päästmisel väga oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles