Kuidas ämmaga hästi läbi saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast abiellumist võib sinu elus üheks keerulisemaks suhteks saada suhe sinu ämmaga. See võib olla imeline, kuid enamasti on see pigem keeruline või lausa kohutav. Kuidas ämmaga hästi läbi saada?

Mida paremini sa oled teadlik sellest, milline on su mehe suhe tema emaga, seda kasulikum see sulle on, kuna sel viisil tead paremini, kuidas ämmaga suhelda. Kõigepealt peaksid ämma kohta mõnda asja teadma, kirjutab YourTango.

1. Pea meeles, et ämm oli enne sind mehe elus kõige tähtsam naine

Ämm kasvatas sinu mehest selle inimese, kes ta täna on. Ta vahetas oma poja mähkmeid, kallistas teda, kui poeg nuttis ja koristas tema tuba. Ämma silmis on tema oma poja heaks palju enamat teinud kui sina ja sellest tulenevalt võib ta sinusse suhtuda kui sissetungijasse. Ta võib isegi arvata, et sa pole tema poega väärt. Ta võib kahelda selles, mida tema poeg sinus näeb ja ta võib seda oma pojalt isegi küsida. 

2. Ämm võis unistada, mis tema pojast tulevikus saab

Igal lapsevanemal on oma laste suhtes teatud ootused ja lootused. Kuigi mees on täiskasvanu ja ammu leidnud oma raja, tahaks ema talle siiski vaid parimat. Võib-olla arvab ema, et poeg võiks elus teistsuguseid valikuid teha. See ei tähenda, et tal konkreetselt sinu vastu midagi oleks, kuid võib-olla kujutas tema oma tulevast miniat teisiti ette.

3. Ämm kardab kaotada oma lapsega kontakti

Ema on poja elus algusest peale olnud inimene, kellelt nõu küsida ja kellega erinevaid muresid arutada. Nüüd suunab mees aga oma mured ja rõõmud hoopis sinule. Ämma võib hirmutada mõte, et ajapikku kaotab ta oma pojaga sideme. 

Järgnevalt on toodud kolm nõuannet, kuidas võiks parandada oma suhet ämmaga.

1. Vali, millist infot sa talle edastad

Suhe ämma-äiaga võib muutuda veidraks seetõttu, et sina või su abikaasa jagate nendega liiga palju infot. Kui ämm teab, kui palju te mõlemad palka saate, kuidas raha kulutate, mille üle vaidlete, siis see on märgiks, et ta teab liiga palju. Mida vähem ta teab, seda vähem saab ta sulle etteheiteid teha. Mida rohkem ta teab, seda rohkem topib ta nina teie asjadesse. Teatud asju oma suhte juures tasuks hoida vaid teie kahe vahel.

2. Näita alati austust välja

Loodetavasti õpetasid vanemad sulle, et endast vanemaid inimesi tuleb austada. Väike vihje: ole austav ka siis, kui ämm samaga ei vasta. Sageli öeldakse, et «austan vaid neid, kes austavad mind», ent neil inimestel on tavaliselt üsna nigelad suhted teistega. Ole austav kahel põhjusel: 1) abikaasa on selle eest sulle tänulik; 2) see on õige käitumisviis.

3. Vahel on mõistlikum keelt hammaste taga hoida

Mõnikord võib ämma-äiaga tekkida olukord, kui sa tahaksid neile vastu vaielda või midagi öelda. Võib-olla oleks sinu arvamus isegi õigustatud. Ent hea hoogu! Mõnes olukorras on mõistlikum keelt hammaste taga hoida. Abikaasaga koos olles peaks su eesmärgiks olema muuta suhe ämmaga võimalikult heaks. Kui see tähendab, et vahel pead oma suu kinni hoidma, siis nii teegi. Loomulikult ei kehti see olukordades, mis on ohtlikud või täiesti sinu põhimõtete vastu. Aga kui teemaks on poliitika, sisekujundus vms, siis vali, mida sa ütled ja mida ütlemata jätad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles