Villa Ammende dessert: valge šokolaad & spinat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Villa Ammende

3-11. oktoobrini toimub Pärnus esmakordselt kohvikute nädal, mille raames on 24 kohviku menüüs eripakkumised. Toome teieni mõned retseptid, mille autoriteks on kohvikute nädalal osalevate toidukohtade peakokad.

Esimeseks retseptiks on Villa Ammende peakoka Mihkel Heinmetsa valge šokolaadi magustoit, mille muudavad eriliseks spinat ja pistaatsiapähklid.

Valge šokolaad ja spinat

Neljale

  • 130 grammi valget šokolaadi
  • 70 grammi vahukoort
  • 70 grammi toorjuustu
  • 15 grammi spinatit
  • 15 grammi pistaatsiapähkleid
  • suitusoola
  • kaunistuseks värskeid hapukaid marju (vaarikas, punane sõstar, astelpaju)

Sulata 30 grammi šokolaadi küpsetuspaberil 140˚C juures ahjus umbes 8-10 min (kuni muutub karamelliks). Sulata ülejäänud šokolaad vesivannil.

Vahusta vahukoor ja lisa toorjuust. Lisa aeglaselt juurde ka sulatatud šokolaad, sega pidevalt.

Puruta pistaatsiapähklid väiksemateks tükkideks, haki spinat ja lisa kreemile. Kaunista meelepäraste marjade või muu lisandiga ja serveeri.

***

Pärnu kohvikute nädalal osalevad Villa Ammende salongikohvik, Komfek, Piccadilly, Cafe Piano, Cafe Cello, Cafe XS, Hea Maa, Kohvihoovik, MUM, NOOT, Café Grand, Kookon, Mahedik, Pai kohvik, Teatrikohvik, Taluturu kohvik, Piparmünt, Wesseti terrassi kohvik, Peccadello Kaubamajakas ja Pärnu Keskuses, Romantic baar, Muuli baar, Strandi lobby-baar ja Jahtklubi pop-up kohvik. Lisaks avatakse ka Port Arturis pop-up kohvik, kus tee- ja kohvi maaletoojad tutvustavad hea tee või kohvi valmistamise põhitõdesid.

Rohkem infot ürituse kohta leiad kohvikute nädala veebilehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles