Idee õhtusöögiks: röstitud peedi salat pošeeritud munaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röstitud peedi salat pošeeritud munaga
Röstitud peedi salat pošeeritud munaga Foto: Taavi Arus

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga argipäev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Röstitud peedi salat pošeeritud munaga / ühele

  • 100 g peeti
  • oliiviõli
  • 2–3 spl köömneid
  • soola   
  • rohelist pipart
  • 3 spl äädikat
  • 2 muna
  • peotäis salatilehti
  • tomat

Vinegrettkaste:

  • 4–5 spl oliiviõli
  • 3 spl seesamiseemneõli
  • poole laimi mahl
  • soola
  • pipart

Koori punapeet, tükelda peet sobivateks tükkideks. Kuumuta pann, lisa oliiviõli ja köömned, prae, kuni tunned tugevat köömnelõhna, lisa peeditükid ja rösti peet poolkrõmpsuks. Maitsesta soola ja rohelise pipraga. Võta üks suurem anum, täida see veega ja lase veel keema tõusta, lisa vee hulka äädikas ning sega vesi ja äädikas omavahel (et tekiks vurr). Löö munad ükshaaval katki väiksemasse kaussi ja vala muna vee-äädikasegu sisse. Keeda mune 2–3 minutit. Võta munad vahukulbiga välja ja pane majapidamisrätiku peale. Valmista vinegrettkaste seesamiseemne- ja oliiviõlist, pressitud laimimahlast ja maitseainetest. Sega kaste korralikult läbi. Pese salat, pane taldrikule salatilehed, peet ja pošeeritud muna.

Serveeri roog pannil küpsetatud kirsstomatitega.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles