Mis võib unenägusid mõjutada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on kindlaks teinud, et see, milliseid unenägusid sa magamise ajal näed, võib suuresti sõltuda su magamisasendist.

Calvin Kai-Ching Yu tegi uuringu, mille käigus selgus, et magamisasend võib lausa määrata, milliseid unenägusid inimene magamise ajal näeb. Yu avastas katsete käigus, et teatud asendites magamine toob esile alati sarnase mustriga unenägusid, kirjutab Elite Daily.

«Erinevad magamisasendid avaldavad survet erinevatele kehaosadele ja kehalised kogemused võivad olla teatud unenägude elementide allikaks,» sõnas Yu. Näiteks kõhuli magades näevad inimesed rohkem erootilisi unenägusid. Osalejad, kellel paluti kõhuli magada, nägid endi sõnul «intensiivseid, elavaid ja seksuaalseid» unenägusid.

Külili magades sõltuvad unenäod sellest, millisel küljel keegi magab. Paremal küljel magades nähakse rohkem positiivseid unenägusid, samas näitasid eksperimendid, et vasakul küljel magavad inimesed näevad harvemini luupainajaid ehk õudseid unenägusid. 

Yu sõnul saavad inimesed magamisasendi abil mõjutada seda, mida nad unes näevad, ent samas ta märkis, et magamisharjumuste muutmine võib olla ohtlik, kuna see mõjutab üldist unekvaliteeti. Seega kui oled harjunud selili magama, kuid tahaksid näha rohkem erootilisi unenägusid ja kaalud kõhuli magamist, siis mõtle hoolikalt, kas seda tasub teha. 

Yu tunnistas, et kuigi need avastused olid väga huvitavad, tuleb seda teemat veelgi põhjalikumalt uurida, et teha kindlaid järeldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles