Viis halba harjumust, mis kiirendavad käte vananemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Käed võivad teatavasti reeta inimese tegelikku vanust. Kui soovid oma vanust saladuses hoida või kui lihtsalt tahad, et su käed oleksid nooruslikud ja kaunid, ürita järgnevatest harjumustest vabaneda.

1. Ära pese käsi liiga karmi seebiga

Nahaarstide soovitusel tuleks tavalise seebi asemel kasutada vedelseepi, mis ei jäta käsi pärast kasutamist kuivaks. Sama kehtib nõudepesuvahendi kohta. Nõusid pestes võiks kasutada kummikindaid, need aitavad käsi kaitsta, kirjutab Good Housekeeping.

2. Ära pese käsi liiga tihti

Seep võib olla karm ja nahka kuivatada, kuid lisaks sellele mõjutab käte välimust ka pidev veega kokkupuutumine. Kui sul on vaja sageli käsi pesta – näiteks sul on selline töö –, kasuta alati pärast kätepesu niisutavat kreemi, mis aitaks ennetada käenaha kuivust.

3. Ära unusta päikesekaitsekreemi

Kui ilmad on soojad ja päike paistab eredalt, siis tuleks kasutada päikesekaitsekreemi nii näol kui kätel, kuna ülejäänud kehaosad on ilmselt rõivastega kaitstud. Väga oluline on käsi päikesekaitsekreemiga niisutada ka siis, kui sõidad pidevalt autoga. Päikesekiired tungivad läbi auto esiklaasi ja võivad su käsi närtsitada.

4. Ära kasuta kätepuhastusvahendit liiga tihti

Käte puhastamiseks on loodud mitmesuguseid geele ja vedelikke, mis peaksid aitama käsi puhastada ja baktereid eemaldada. Aga kas teadsid, et sellised puhastusvahendid võivad kätele üsna karmilt mõjuda? Puhastusgeel võib muuta käed kuivaks ja kortsuliseks. Põhjuseks on see, et bakterite tapmiseks sisaldavad need puhastusvahendid alkoholi. Kui pead tingimata kätepuhastusvahendit kasutama, manusta seda ainult peopesadele.

5. Ära käi liiga tihti geelküüntehoolduses

Geelküüntele mõeldud laki kuivatamiseks tuleb käed panna spetsiaalse UV-valguse alla, ent see valgus võib olla kätele väga ohtlik. Ürita vältida geelmaniküüri ja proovi vahelduseks parem tavalist maniküüri, mille puhul pole UV-valgust tarvis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles