Koolita end suhtepuntraist priiks!

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled sa kunagi mõelnud, miks ei taha su suhtepuntrad laheneda või miks lõpevad kõik sinu armusuhted krahhiga? Kui keegi ütleb, et hea suhe ei vajagi tööd, siis PREP-paarisuhtekoolitajad väidavad vastupidist – et hea püsiks ja muutuks ajaga veel paremaks, tuleb vaeva näha.

Mulle meeldib end naljatamisi sariabiellujaks nimetada, sest 31 eluaasta jooksul olen jõudnud abielluda lausa kaks korda. Mõlemad suhted on nüüdseks lõppenud ja kuigi ma ei kahetse elu õppetunde, tekib siiski vahel mõte: mis oleks, kui… Kuuldes PREP-suhtekoolitusest üksikutele, olin kindel, et see tuleb järele proovida!

PREP ehk paarisuhte rahulolu edendamise programm aitab nii suhteid parandada kui ka – üksikisiku koolituse puhul – halbade mustrite kordamist ennetada. Pean tunnistama, et olin enne koolitusele minemist üsna skeptiline: terapeutide ja psühholoogide juures käidud küll, omast arust juba piisavalt tark, eks ole! Samas on mul teraapiaga ka negatiivne kogemus ehk alati ei saa abi, kuigi loodad…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles