Nippe, kuidas olla finantsiliselt edukas paar

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raha mängib suhtes väga olulist rolli. Experian reastas üheksa nõuannet, mida järgida, et teie paarisuhe oleks ka finantsiliselt tugev.

  1. Pange paika põhireeglid. Tehke selgeks, kas te tahate omada eraldi pangakontosid või vajate ühist kontot. Või ehk hoopis kolmas variant: ühine konto ja ka individuaalsed kontod?
  2. Rääkige läbi, mis kohustused on kelle õlul. Kumbki teist on kindlasti kokkuhoidlikuma meelega, tema õlul võiks olla eelarve pidamine. See pool teist, kes armastab rohkem laristada, võib enda kanda võtta pidulikemate sündmuste, reiside või puhkuste korraldamise – kui te olete kokku leppinud, et vahepeal võtate lõdvemalt ja lubate endale rohkem.
  3. Leppige kokku säästuplaanid. Käige säästukontod aeg-ajalt üle ning otsustage, kas on aeg hakata rohkem säästma.
  4. Ole oma kulutamisharjumuste tunnistamisel aus. Kui sul on halb finantsajalugu, mõjutab see (näiteks panga silmis) su partneri head tausta.
  5. Ärge rääkige rahast niisama, üle õla.
  6. Ära hoia oma kuluharjumusi saladuses – ühe uuringu järgi on 29 protsenti paaridest hoidnud oma krediitkaardiarvet partneri eest saladuses.
  7. Ära võta laenu, et oma krediitkaardivõlgu katta. Räägi kõigepealt oma partneriga, ehk saab tema aidata.
  8. Ärge rääkige rahast vihasena, nii ei jõua te kuhugi.
  9. Arvestage, et finantse ühendades mõjutab teisepoole käitumine teid mõlemaid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles