Populaarsust kogub dieet, mis lubab hommikuks, õhtuks ja lõunaks süüa kooki

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Dieet või puhastuskuur on hea moodus, kuidas oma organismi aeg-ajalt mürkainetest puhastada ja lasta kehal veidi kergemalt läbi ajada. Ent lemmiktoitude vältimine või ainult mahla tarbimine pole asi, mida paljud soostuks proovima. Nüüd on aga välja mõeldud dieet, mis sobib kenasti ka magusasõpradele, kuna antud dieet lubab maiustada lausa iga söögikorra ajal.

Omapärase dieedi mõtles välja Deborah Schipper, Sydneys elav toiduarmastaja, kes enda sõnul ei suudaks magusast ealeski loobuda. 40-aastane Schipper ütles, et tal oli palju erinevaid terviseprobleeme, mis mõjutasid tema kehakaalu. Naine proovis erinevaid dieete, kuid teda painas pidevalt näljatunne ja tal polnud piisavalt energiat. Lõpuks otsustas ta proovida midagi uut, vahendab Daily Mail.

«Ma olen alati üsna tervislikult toitunud, aga kui mul oli tihedam töögraafik ja kui vajasin lisaenergiat, hiilisid menüüsse erinevad maiustused ning snäkid,» tunnistas Schipper. Ta nentis, et ei tahtnud ühestki toiduainest loobuda, kuna elu ja toitu tuleb nautida. Sellest ajendatult mõtles naine välja dieedi, mis lubab kooki süüa. 

Schipperi dieet kestab neli nädalat ja selle jooksul võivad dieedipidajad iga päev süüa tervislikke ning toitvaid kooke, muffineid, küpsiseid ja muid maiustusi. Ta koostas lisaks dieedikavale ka retseptiraamatu, kust leiab palju tervislike maiustuste retsepte.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Schipper selgitas, et oluline on süüa hommikul, lõunal ja õhtul tervislikult, kuid samas tuleks proovida muuta «halvad» toidud heaks. Naine kinnitas, et pärast enda välja töötatud dieedi proovimist on tema nahk muutunud ilusamaks ja tal ei esine enam uneprobleeme. «Olen õnnelikum, mul on rohkem energiat ja ma tervitan igat päeva rõõmsa tujuga. Ja ma ei pea enam kunagi muretsema oma kehakaalu pärast!» rõõmustas ta.

Naise enda üheks lemmikretseptiks on tassis valmistatud kook, mille tegemiseks on vaja mandli- ja kookosjahu. «On täiesti võimalik süüa hommikul kooki ja olla hea tervise juures. Tassis valmistatud koogid sobivad hommikusöögiks kenasti ja täidavad hästi kõhtu,» ütles Schipper.

Kõik Schipperi dieedis olevad retseptid on üle vaadanud Sydneys tegutsev toitumisekspert Jennifer May, kes on samuti kiitnud just tassi sees valmistatud kooke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles