Viis halba harjumust, mis võivad suhetes tekkida ja suhte hävitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi üllatus, et halbadest harjumustest on raske vabaneda. Lausa nii raske, et Washingtoni ülikoolis tehtud uuring näitas, et ajapikku võivad halvad harjumused muutuda meile niivõrd loomuomasteks, et me ei pane neid enam tähelegi. Paljud inimesed aga ei mõista, et halvad harjumused ei kujune välja ainult igapäevaelus, vaid ka armusuhetes.

Halvad harjumused võivad töötada teie suhte vastu ja lõpuks selle ka hävitada. Halbadest harjumustest annab suhtes märku see, kui tunned, et midagi on teie ühises elus valesti või sellest puudu. Aga teineteise halbu harjumusi tundes on palju lihtsam intiimsust suurendada ja mitte lasta suhtel muutuda pingeliseks. Järgnevalt on välja toodud viis halba harjumust, mis võivad suhetes tekkida ja millest tuleks kiiremas korras vabaneda, kirjutab StyleCaster.

1. Ootad, et partner teeks esimese sammu

Ära arva, et sina oled alati see, kellele tuleb läheneda. See kehtib nii seksi kui ka muu füüsilise kontakti puhul. Vastasel juhul võidki ootama jääda, sest võib-olla ootab partner samamoodi, et sina talle läheneksid. Selle harjumuse tõttu võivad teie mõlema vajadused rahuldamata jääda.

Kuidas harjumusest vabaneda: õpi sõnades oma soove väljendama. Kui sul on tuju veidi voodis hullata, astu esimene samm. Kunagi ei tea, kuidas see asi võib lõppeda.

2. Vaidlete pidevalt samade asjade pärast

Kui te tülitsete kogu aeg samade asjade pärast, siis ilmselt oskate mõlemad ette aimata, kuidas te end pärast tüli tunnete. Asjatundjate sõnul on samade asjade pärast tülitsevate paaride juures suurimaks probleemiks see, et nad ei lahenda tegelikke probleeme, millest konfliktid alguse saavad.

Kuidas harjumusest vabaneda: leppige suhtlemiseks kokku konkreetsed ajad. Te mõlemad võiksite rääkida probleemidest, mis teie suhtes aeg-ajalt üha uuesti pead tõstavad, sel moel on lihtsam neid edaspidi vältida.

3. Võtad oma kallimat enesestmõistetavalt

Mõnes mõttes on see kindlasti hea – tunnete, et saate teineteisele toetuda –, kuid suhtes on see ometi halb harjumus. Üks partneritest võib eeldada, et teine ütleb või teeb teatud asju. See võib teises aga tekitada tunde, et tema pingutusi ei hinnata ja teda kasutatakse ära.

Kuidas harjumusest vabaneda: täna oma partnerit võimalikult tihti. Näita talle, et sa hindad tema pingutusi ja et ta on sinu jaoks oluline.

4. Te ei söö kunagi koos

Võib-olla oled kuulnud seda, et partnerid, kes söövad koos, need ka püsivad koos. Psühhiaater Mark Banschick ütles, et see vastab tõele. Tema hinnangul võib paarisuhet tugevamaks muuta ainuüksi see, kui planeeritakse koos sööma minna või arutatakse, mida süüa. Ent kuna graafikud on praegusel ajal väga tihedad, võib juhtuda, et partnerid ei näegi teineteist eriti.

Kuidas harjumusest vabaneda: isegi, kui teil mõlemal on väga kiire, üritage vähemalt üht söögikorda koos nautida. Koos söömine võib aidata teisi probleeme lahendada, kuna olete sunnitud ühe laua taga istuma ja millestki rääkima. Kui te ei suuda seda tihemini teha, siis vähemalt korra nädalas võiks üks ühine söögikord olla.

5. Te olete kogu aeg «sisse lülitatud»

Elektroonika abil on hea sidet hoida, kui olete teineteisest eemal. Aga kui olete koos, lükake elektroonilised vidinad eemale. Kui pöörad telefonile rohkem tähelepanu kui kallimale, siis see pärsib teievahelist suhtlust ja võib partneris tekitada tunde, et ta on kõrvalejäetud.

Kuidas harjumusest vabaneda: lülitage kõik elektroonilised seadmed aeg-ajalt välja. Kui oled kallimaga, siis keskendu sellele hetkele. Leppige omavahel kokku, millal te võite ja ei või telefoni kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles