Naised jagavad kõige hirmutavamaid lugusid, kuidas mehed on korviandmisele reageerinud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tumblri keskkonnas on hakanud oma isiklikke kogemusi jagama naised, kes on meeste lähenemiskatsetele keelduvalt vastanud. Need kohati hirmutavad lood on koondunud ühise nimetaja When Women Refuse (kui naised keelduvad - toim) alla.

Näiteks üks naine kirjutas, et kooli ajal jälitas teda aastaid üks temast vanem noormees, kes hakkas teda ahistama. Lõpuks üritas mees noort naist taskunoaga pussitada ja peagi pärast seda arreteeriti ta vägistamise pärast. Neiu sõnul tundis noormees tema vastu huvi sellepärast, et naisel olid nooruses üsna lopsakad rinnad. Kui tema vanemad andsid asja politseisse, ei üritanud politsei meest kuidagi takistada. 

«Ta jälitas mind seitse aastat ja hakkas mind seksuaalselt ahistama. Ta üritas puudutada mu rindu ja peput. Ta jalutas iga päev minuga koos koolist koju. Ma andsin talle korduvalt korvi ja üks hetk muutus ta vägivaldseks. Ta võttis taskunoa välja ja üritas mind pussitada, kuid õnneks üks möödakäija päästis mu,» kirjutas naine.

Teine naine rääkis loo, mis leidis aset tema 19. sünnipäeval. Ta oli neljandat kuud rase, kui teda ründas mees, kellele ta oli korvi andnud. «Ma läksin tualetti, ülejäänud tuttavad olid parajasti väljas suitsu tegemas. Tualetist tulles peatas mind üks võõras mees,» kirjutas naine ja lisas, et võõras üritas seejärel oma pead naise rindade vahele matta. «Võtsin ta lõuast kinni ja suunasin ta pea oma dekolteest välja. Kui ma temast mööda kõndisid, virutas ta mulle õlleklaasi näkku ja lõi mind mitu korda vastu pead.»

Tumblrist võib leida mitmeid lugusid naistest, keda on baarides füüsiliselt rünnatud. Üht naist ja tema meessoost kolleegi rünnati näiteks sellepärast, et naine keeldus oma telefoninumbrit jagamast ning kolleeg kaitses teda võõraste eest. Kuigi võõrad mehed visati baarist välja, ootasid nad naist ja tema kolleegi baari parklas. Naise kolleeg sai jõhkralt peksa ja ründajatel õnnestus politseisireene kuuldes põgeneda.

Rünnakuid on aset leidnud ka tööpaikades. Üks mees pani naissoost kolleegi külmkambrisse kinni, et teda «karistada». «Olin 18 ja töötasin ettekandjana. Kolleeg oli minust mõni aasta vanem ja töötas köögis. Ta tundis minu vastu huvi, lausa nii suurt, et ta kirjutas mu vastuseid üles. Ma valetasin talle tihtipeale, et ta ei saaks minu kohta midagi isiklikku teada. Kui ma temast möödusin, üritas ta mind puudutada ja tervitades tahtis mulle alati musi teha, kuid ma põiklesin kõrvale,» meenutas naine. Kui kolleeg pakkus välja, et nad võiksid koos aega veeta, keeldus naine konkreetselt.

«Ta ütles, et ootab mind pärast tööd parklas. Lahkusin sel päeval töölt varem. Järgmisel päeval pani ta mind külmkambrisse kinni ja lasi välja alles siis, kui ma olin nõus temaga rääkima. Järgmisel päeval esitasin lahkumisavalduse.»

Kaitstud pole ka suhtes olevad naised. Üks naine kirjutas, et tema poiss-sõber läks täiesti endast välja, kui naine otsustas ta maha jätta. «Ütlesin talle, et mulle aitab. Ta üritas mind igati veenda temaga jääma, aga kui ta nägi, et sellest pole abi, siis ta plahvatas. Ta lõhkus teleri ja sõimas mind kõikvõimalike nimedega. Ta ähvardas, et tapab mu enne, kui keegi teine mu endale saab.»

Naine ütles mehele, et ta pigem sureks, kui veedaks veel ühe päeva temaga. Seejärel virutas mees talle nii tugeva hoobi kõhtu, et naine arvaski, et nüüd ta sureb. Ta kolis sellest linnast sadade kilomeetrite kaugusele, et mehest eemale pääseda. «Politsei ei teinud midagi. Kaks tema head sõpra olid politseinikud ja nad mätsisid kogu loo kinni,» nentis naine. 

When Women Refuse sai alguse 2014. aastal pärast seda, kui California ülikoolis leidis aset tulistamine. Elliot Rodger tappis kuus ja vigastas 14 inimest. Mõrvar postitas internetti video, kus ta nimetas mõrvu «kättemaksuks» ja tunnistas, et tahtis karistada naisi, kes olid talle korvi andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles