Üllatavalt paljud paarid suhtlevad vaid telefoni teel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased tegid uuringu, millest selgus, et üks paar kümnest suhtleb ainult telefoni või e-kirja teel, vahetades aastas 1002 tekstisõnumit ja 400 e-kirja ning kasutades sotsiaalmeediat selleks, et partneril silma peal hoida.

Uuring tõestas, et naised saadavad rohkem tekstisõnumeid kui mehed – umbes kaks sõnumit päevas –, ent 12 protsenti naistest tunnistas, et saadavad kuus või enam sõnumit päevas. Kuna paaride graafikud on muutumas üha tihedamaks, on ühel paaril viiest vaid 15 minutit päevas aega selleks, et kallimale otsa vaadata, vahendab YourTango.

Kas elektrooniline suhtlus on aga võrdne näost näkku suhtlusega? Tekstisõnumite ja e-kirjade puhul jääb näiteks kehakeel edasi andmata ning keerulistest teemadest rääkides ei saa kallimal käest hoida. Loomulikult on armas, kui kallim sulle sõnumi saadab, aga tervet suhet ei tasuks sellisele suhtlusele üles ehitada.

Uuringust tuli välja, et lisaks magamise ajale veedavad paarid nädalas koos aega umbes kolm tundi ja 45 minutit, kuid 51 minutit sellest ajast veedetakse täielikus vaikuses näiteks teleri ees ning 37 minutit sellest ajast kulub kodutööde tegemisele.

Meil kõigil on kiire, aga väga tähtis on leida aega selleks, et koos midagi teha ja olla ilma elektrooniliste vahenditeta. Üritage telefonid käest panna ja vaadake rääkides teineteisele silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles