Kümme märki, et peaksid oma elu oluliselt muutma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sinu elus võib tulla päev, mil sa tunned, et midagi on valesti. Võib-olla märkad, et keegi teine teeb seda tööd, mida sina oled alati teha tahtnud. Või satub su teele raskus, mis esmapilgul tundub lausa ületamatu. Mõistad, et tahad peatuse teha ja hetkeks aja maha võtta. 

Sellistel hetkedel võid hakata kahtlema, kas su elu on ikka läinud nii, nagu sina oled lootnud ja unistanud. Või on paremad päevad alles ees? Väga lihtne on jätkata mööda sama rada kõndimist ja õigustada oma tegemisi sellega, et nii raske oleks praegusel hetkel oma elus kannapööret teha, kirjutab Lifehack.

Igal inimesel on oma ainulaadne rada ja igaüks ise teab, millised tegevused tunduvad talle õiged ja millised mitte. Sinu sees on vastus ka sellele, mida sa tegelikult teha tahaksid. Vahel võivad teiste arvamused sinu omasid varjutada ja see võib sind oma õigelt rajalt kõrvale kallutada. 

Järgnevalt on välja toodud kümme märki, mis näitavad, et sa peaksid oma elu oluliselt muutma. Loe ja mõtle, kas mõni neist iseloomustab sinu praegust elu.

1. Su mõte uitab sageli parema elu suunas.

2. Meenutad tihtipeale ilusat minevikku, sest soovid olevikust põgeneda.

3. Sinu teod ja sõnad pole omavahel kooskõlas.

4. Sulle tundub, et sa lepid vähemaga, kui oled välja teeninud.

5. Elu ei eruta sind.

6. Sinu suhted teistega on pealiskaudsed.

7. Oled hakanud endale ja teistele valetama, et tõtt varjata.

8. Tunned, et oled tuim.

9. Pelgad ootamatuid võimalusi, kuna kardad tundmatuid asju ja seda, mida teised võivad sinust mõelda.

10. Paned tähele, et teistel on parem elu ja tahaksid olla nende moodi.

Kui mõni neist lausetest tekitas sinust äratundmist, oleks aeg midagi ette võtta. Võib-olla oled n-ö kinni jäänud ega tea, kuidas edasi liikuda. Kõige parem oleks peatuda ja mõelda, mida sa tegelikult teha tahaksid, kus sa tahaksid elada ja kellega koos olla.

Võta paber ja pliiats ning mine mõnda vaiksesse kohta, soovitatavalt loodusesse, ja vasta järgmistele küsimustele.

1. Kuidas ma tahaksin veeta oma päeva, hommikust õhtuni?

2. Kus ma tahaksin olla?

3. Kellega ma tahaksin koos olla?

4. Mis on mu elus hetkel suurimaks probleemiks ja kellelt võiksin ma nõu küsida?

5. Mis põhjustel ma tunnen, et ma ei saa muuta oma elu selliseks, nagu mina tahan?

6. Kirjuta iseendale kiri, kus loetled üles kõik põhjused, miks sa saaksid muuta oma elu paremaks ja kuidas seda teha. Vastused on peidus sinu sees.

Maailmas on väga palju inimesi, kes on oma elus suuri muutusi teinud. Nende elus on juhtunud midagi, mis on pannud neid mõtlema, et praegune elu pole päris selline, millest nad on unistanud. Selleks, et muutusi teha, ei pea ootama, et oleksid teatud vanuses või et lapsed kasvaksid suureks – nii neil kui sinul oleks palju parem, kui sa elaksid õnnelikku elu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles