Uuring: ülekaaluliste laste suhkrutarbimise piiramine annab kiirelt häid tulemusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuringuga tehti kindlaks, et kui vähendada ülekaaluliste laste suhkrutarbimist, on positiivseid tulemusi näha juba kümne päeva pärast. Isegi, kui laps ei võta selle ajaga kaalust alla, paraneb tema tervislik seisund märgatavalt.

Uuringu tulemused tõestasid, et kümme päeva pärast suhkrukoguse vähendamist oli lastel langenud kolesterooli tase ja ka vererõhu näitajad olid paranenud hoolimata sellest, et kilokalorite kogust menüüs ei vähendatud, vahendab Huff Post.

Uuringu raames kõrvaldasid teadlased laste tavapärasest menüüst kõik suhkrut sisaldavad toiduained ja asendasid need teistsuguste süsivesikutega, et laste kehakaal ja üldine kilokalorite tarbimine jääksid enam-vähem samaks. Vererõhu ja kolesteroolitaseme kõrval vähenes tänu sellele muudatusele ka laste südamehaiguste risk. Kümnendal päeval täheldati, et ka laste ainevahetus on paranenud.

Uuringu juht Robin Lustig nentis uuringule toetudes, et lapse tervist on võimalik muuta vaid kümne päeva jooksul ilma tema kehakaalu ja kilokalorite tarbimist muutmata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles