Stiilinõu kurvikale kaunitarile

Kristina Herodes
, Elustiili toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reaalses elus kõnnib ringi kaunis vähe selliseid poolläbipaistvaid ämbliknaisi nagu moelavadel. Meil on kurvid ja vormid, rikkalikult isikupärast ilu ja kaks jalga kindlalt maas. Elustiili seekordne moelugu on pühendatud just suurtele kaunitaridele – rohkem ilu on päris kindlasti rohkem ilu!

Esimene moesoovitus neile, kellele loodus on andnud veidi rohkem kui mõnele teisele, on armastada ennast sellisena, nagu oled, ja tunda enda üle uhkust. Sära tuleb enesekindlusest, rõivad vaid raamivad seda! Nii et unusta otsemaid plaan ennast kuidagi peita. See, mida rõivaid valides mõtled, paistab ka kaaslastele.

Teine tarkus puudutab suurusi. Tean, me armastame tillukesi suurusnumbreid, kuid reaalsuses loevad vaid hea istuvus ja proportsioonid. Mis selga mahub, pole veel paras – rõiva ja kandja vahele peaks jääma ka vabadust. See kindlustab, et asjad istuvad, kortsuvad vähem ja näed välja palju elegantsem. Numbrid ei loe midagi! Hoidu kiusatusest liiga tillukesi asju selga ajada, modellidki mõjuks neis ülemõõdulistena.

FIGUURIOPTIKA KIIRKURSUS

. Meil Eestis, Skandinaavias ja Põhja-Euroopas on väljas enamuse ajast külm ja veidi kaitsekihti kontide peal on tervisele igati hea!

Optilised efektid toimivad alati, see pole stilistika, vaid füüsika. Tea ja kasuta nii, nagu paremaks pead. Värvidest muudavad saledamaks tumedad, segatud ja külmad toonid. Hele, kirgas ja soe seevastu suurendab. Kõigist toonidest saledaim on öösinine.

Mustritest tasub teada, et need muudavad silueti häguseks ja näevad head välja nii suurema kui miniatuurse kandja seljas. Põhisuunas mustrid ja jooned teevad laiemaks, pikisuunas või diagonaalselt kulgevad saledamaks. Üldreeglina tundub ühtlane ühetooniline pind alati kirjalisest kitsam.

MÄRGID, MIS ARMASTAVAD KURVE

Hulk moeasju on kavandatud kribudele, aga on ka terve rivi imeilusaid asju, mis ongi loodud tõelisi naisi silmas pidades. Siit leiadki just moekollektsioonid, mis näevad seljas välja ilusad ja on kandes mugavad, sõltumata sellest, kas kannad suurusnumbrit 36 või 54. Arvad, et suurte kaunitaride peale keegi ei mõtle? Vale puha! Naised maailmas lähevad üha suuremaks ning sellele vastavalt korrigeeritakse ka skaalasid. Meil Eestis, Skandinaavias ja Põhja-Euroopas on väljas enamuse ajast külm ja veidi kaitsekihti kontide peal on tervisele igati hea! Valest kollektsioonist hea tuju hoidmiseks muidugi otsida ei tasu, aga proovi Gerry Weberit, Samooni, Taifuni või Avenued ja üllatud, milline sale, kütkestav ja tavamõõduline kaunitar sa õigupoolest oled!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles