Viis küsimust, mis toovad ellu rohkem õnne ja rõõmu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui keegi sinult küsiks, kas sa tahad õnnelik olla, siis ilmselt peaksid seda inimest hulluks. Kes meist ei tahaks õnnelik olla? Aga mis juhtub siis, kui see küsimus oleks esitatud teistmoodi – kas sa oled õnne nimel kõigeks valmis?

Tavaliselt paneb see küsimus inimesi mõtlema sellele, kui väga nad ikkagi tahavad õnnelikud olla. Õnne nimel on sageli tarvis julgeid otsuseid ja muudatusi teha, kirjutab Huff Post.

Paljudel inimestel on sarnased soovid – me tahame olla hinnatud, elada täisväärtuslikku elu ja olla koos inimestega, kellega saame ühiseid kogemusi jagada. Me tahame kogeda kirge ja rahu. Tihtipeale jäävad aga need eesmärgid saavutamata. Kui sinus tekitab frustratsiooni see, et sa ei ela päris sellist elu, nagu tahaksid, võib põhjuseks olla see, et sa otsid pidevalt ettekäändeid. Võib-olla lükkad enda õnnelikuks tegemist edasi, sest su tähelepanu vajavad lapsed või sead endale muul põhjusel piiranguid.

Ent õnnelikuks on võimalik saada juba täna. Tuleb vaid rahulikult maha istuda ja endale paar küsimust esitada, millele tuleks ausalt vastata.

1. Kas sa oled valmis tunnistama, mis sind hirmutab?

Kas sa suudad kindlaks teha, mida sa tegelikult kardad ja tunnistada seda mitte ainult endale, vaid ka mõnele usaldusväärsele sõbrale, kolleegile või pereliikmele? Kui me oleme enda vastu täiesti ausad, siis saame hakata end ja oma elu muutma.

2. Kas sa oled valmis tegema mõjuvaid muudatusi?

Jah, muutused võivad olla hirmutavad. Pole vahet, kas probleemiks on sotsiaalne staatus, abielu või karjäär, kui sa pole õnnelik ega rahulolev, siis on tarvis midagi muuta. Mõnikord piisab väikestest muutustest, et hakkaksid oma elu teise pilguga vaatama. Võib-olla peaksid lõpetama mõne sõbraga suhtlemise, vahetama elu- või töökohta. Oluline on mõista, et sa ei koge kunagi teistsuguseid tundeid, kui sa pole valmis midagi muutma.

3. Kas sa oled valmis end prioriteediks seadma?

Iseendale mõtlemine ei tee sind isekaks, see on enesealahoiuks väga oluline. Naised on loomult hoolitsejad ja tahaksid kõigiga oma headust jagada, kuid vahel tehakse seda enda unistuste ja soovide arvelt. Iseendale pühendumine ja enda prioriteediks seadmine tähendab seda, et sa hakkad teadlikult oma eesmärkide poole liikuma.

4. Kas sa oled valmis iseendasse investeerima?

Kas oled valmis endasse investeerima füüsiliselt, emotsionaalselt ja rahaliselt? Vahel unustame oma tervise eest hoolitseda, kuna pühendume vaid lastele. Seame oma töögraafiku nii, et oleks aega ka pere jaoks. Meid kimbutavad stress ja haigused, kuna me lubame lastele liiga palju, sest ei taha neile «ei» öelda. Laseme partneritel end halvasti kohelda, sest me ise ei usu, et oleksime enamat väärt. Sinu heaolu on väga oluline, pööra iseendale rohkem tähelepanu.

5. Kas sa oled valmis abi otsima?

Me ei taha koormata teisi oma probleemidega. Piinlik on ju tunnistada, et me ei saa ise hakkama. Selline mõtteviis võib lõppeda depressiooniga. Jah, sa võid saada omale sellise elu, nagu oled alati soovinud ja kõige tähtsam on see, et sa oled selle ka ära teeninud. Iga inimene tunneb, et tema on ilmselt ainuke, kellel on probleemid, aga kui oled valmis teistelt abi otsima ja tunnistama, mida sa tunned, siis märkad, et kõigil inimestel on probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles