Sandra Bullock: ebavõrdne palk pole Hollywoodis ainuke probleem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Bullock.
Sandra Bullock. Foto: XPOSURE

Näitlejanna Sandra Bullock ütles hiljuti, et võrdne palk on kõigest esimene samm soolise võrdõiguslikkuse suunas. Tema arvates on Hollywoodis tarvis teha rohkem muudatusi, kui ainult palkasid võrdsustada.

«Asi on palju enamas kui rahas,» sõnas Bullock. «Ma tean, et praegu keskendutakse peamiselt raha küsimusele. Aga see on kõigest üks asi probleemi juures.» Bullocki sõnul tutvustatakse näitlejannasid ja näitlejaid uudistest ning meedias täiesti erinevalt, kusjuures naisi kiputakse sageli hindama ja kritiseerima, vahendab Huff Post.

Teda paneb imestama see, miks keegi ei julge naiste eest seista ja öelda, et naise juures pole viisakas üht või teist asja kommenteerida. «Ma olen vahel naljaga pooleks öelnud: jälgi mängu, me kõnnime punasel vaibal ja minult küsitakse mu kleidi ning soengu kohta, kuid mu kõrval olevalt meesnäitlejalt küsitakse tema rollide ja poliitiliste vaadete kohta,» tõi ta näiteks.

Bullock lisas, et naisi ja mehi tuleks kohelda võrdselt ning siis laheneb ka võrdse palga probleem. «Kui me muudame seda, kuidas me naistesse suhtume ega mõtle neist enam kui «vähem väärtuslikest», siis laheneb palgaprobleem iseenesest. Probleem on sellest palju suurem ja mul on hea meel, et Hollywood jäi vahele,» sõnas ta ja viitas Sony skandaalile, millest selgus, et A-kategooria näitlejannad Jennifer Lawrence ja Charlize Theron on saanud oma meeskolleegidest tunduvalt väiksemat palka.

Sandra Bullock ütles, et ta teab väga hästi, et seda küsimust on raske selgitada tema 5-aastasele pojale. «Kuidas selgitada oma pojale, et see ajastu pole veel möödunud? Ma tahan, et ta näeks mind kui ülemust ja teaks, et naised on meestega võrdsed, aga reaalses maailmas ei leia see idee toetust,» nentis ta. Bullock lisas, et loodetavasti näevad tema silmad veel seda, et ta poeg elab võrdses maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles