Õpetajad paljastavad kõige šokeerivamad laused, mida nad on lastevanematelt kuulnud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õpetajad veedavad lastega iga päev mitu tundi koos, seega pole mingi ime, et aeg-ajalt võib õpetajate ja lastevanemate vahel esineda konflikte. Nüüd on mõned õpetajad otsustanud Redditi vahendusel jagada, millised on olnud kõige šokeerivamad laused, mida nemad on lastevanemate suust kuulnud.

Alates teema algatamisest on murelikud vanemad, õpetajad ja ka õpilased kirjutanud üle 6000 kommentaari. Mõned neist on üsna lihtsad, teised aga mõnevõrra muret tekitavad.

Siin on mõned näited:

  • «Ta ei pea olema tark, ta peab olema ilus. Ta leiab rikka mehe, abiellub ja tal pole enam kunagi keemiat vaja.»
  • «Üks kolmanda klassi tüdruk nuttis iga päev koolis ja ühel hetkel ütles, et tal pole vaja matemaatikat õppida, kuna tema abiellub rikka ja nägusa printsiga.» Üks teine kommenteerija vastas sellele: «Kui tüdruk oleks matemaatikat ikkagi õppinud, siis ta oleks aru saanud, et printsiga abiellumise tõenäosus on üsna väike.»
  • «Üks laps varastas teiselt ja tema vanem selgitas, et põhjuseks on lapse diabeet.»
  • «12. klassis käiva poisi ema palus mul parandada oma poja 9. klassi hinnet, sest ma olin ka põhikoolis tema õpetaja. Ema selgitas, et kui see hinne oleks parem, saaks tema poeg palju enamatele stipendiumitele kandideerida. Ma keeldusin.»
  • «Üks ema pöördus minu poole täie tõsidusega ja ütles, et kui tema tütar ei lõpeta tunni ajal lobisemist, siis ma võin ta suu teibiga kinni kleepida.»
  • «Üks lapsevanem selgitas, et tema poeg on nii vähe koolis käinud sellepärast, et ta on viimased kuus kuud käinud hamstri surma tõttu teraapias.»
  • «Üks ema palus muusikatunnis mitte lasta Disney filmide muusikat, sest see pidavat halvasti mõjuma tema tütre enesehinnangule.»
  • «Ühed vanemad teatasid mulle, et mul on luba nende last karistada, kui ta ei saavuta täiuslikke tulemusi. Tegemist oli algkooliõpilasega.»
  • Keskkooliõpilase ema õpetajale: «Mu pojal on nii raske õppida. Kas te saaksite saata mulle testitulemuste koopia, et poeg saaks paremini valmistuda?»
  • «Kas te saaksite kontrollida, et mu poeg paneb iga päev oma kodutööd spetsiaalsesse kodutööde kausta? Ma tahaks, et tema asjad oleksid paremini organiseeritud, aga mul endal pole selle kontrollimiseks aega, mul on viis last!» Lisamärkus: õpetaja, kellele see palve oli suunatud, puutub iga päev kokku 130 lapsega.
  • «Üks viienda klassi poiss hakkas koolis joonistama gängisümboleid ja uhkustas sellega, et on narkodiiler. Ma kutsusin ta ema kooli ja näitasin talle poisi joonistusi. Ema sai maruvihaseks. Ta palus minult pliiatsit ja hakkas lapse joonistust parandama. «Väike jobu ei joonistanud seda õigesti,» pahandas ema.»
  • «Olin lasteaias praktikal ja üks lapsevanem otsustas minu peale kaevata. Ma olin ise samal ajal kõrvalruumis ja kuulsin tema juttu pealt. Ta väitis, et ma olen pedofiil, sest miks muidu tahaks üks meesterahvas lasteaias töötada.»
  • «Kui ma ütlen seltskonnas, et olen lasteaiaõpetaja, siis arvavad teised, et mul on kindlasti palju kannatlikkust, et lastega toime tulla. Tegelikult on seda kannatlikkust vaja hoopis vanematega suhtlemiseks,» tunnistas üks lasteaiaõpetaja. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles